• Головна
  • Новини
  • Епіфаній обговорив із Зеленським плани ПЦУ на “карантинний” Великдень

08.04.2020, 10:50

Епіфаній обговорив із Зеленським плани ПЦУ на “карантинний” Великдень

Президент України Володимир Зеленськй і митрополит Київський і всієї України Епіфаній обговорили проведення богослужінь у період карантину.

Зустріч відбулася напередодні, 7 квітня, повідомляє пресслужба Православної церкви України.

"7 квітня 2020 року Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній вдруге за останні тижні зустрівся з Президентом України Володимиром Олександровичем Зеленським. Учасники зустрічі поділилися баченням шляхів подолання складних викликів, перед якими опинився весь світ, і зокрема Україна", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Президент розповів предстоятелю ПЦУ про заходи, яких вживає держава, а митрополит Епіфаній – про рішення церкви, ухвалені у зв‘язку з пандемією та запровадженими карантинними обмеженнями.

Зеленський відзначив важливість поєднання зусиль держави та релігійних спільнот, спрямованих на протистояння поширенню небезпечної хвороби.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо необхідності забезпечити у великодній час як дотримання карантинних обмежень, так і звершення святкових богослужінь.

«Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби, залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули – попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас», – підкреслив митрополит Епіфаній.

Як повідомлялося, раніше Президент закликав глав церков усіх конфесій проводити богослужіння без присутності вірян, аби не створювати скупчення людей і тим самим не сприяти поширенню коронавірусу.

В Україні станом на ранок 7 квітня лабораторно підтверджено 1 462 випадки COVID-19, зокрема 45 летальних, і 28 випадків одужання.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: