23.05.2019, 22:23

Електроенергія з 1 липня не подорожчає

Чинним Законом України «Про ринок електричної енергії» передбачено, що новий ринок електричної енергії має бути запроваджено 1 липня 2019 року, який функціонуватиме у відповідності із стандартами ЄС. Закон розроблений разом з міжнародними партнерами та прийнятий Парламентом. На сьогодні юридичних підстав для відтермінування запуску нового ринку електричної енергії не існує

Про це повідомив Урядовий портал.

"У свою чергу Міненерговугілля виконано усі необхідні заходи та розроблено усі необхідні нормативно-правові акти вторинного законодавства згідно із Законом.

З метою вирішення питань, які виникали при запровадженні нового ринку електроенергії, за участю учасників ринку проведено низку зустрічей та нарад, зокрема, у Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Міненерговугілля, НКРЕКП та Раді Оптового ринку електричної енергії.

Починаючи із 02.05.2019 року, на щоденних селекторних нарадах у Міненерговугілля також розглядаються проблемні питання, які виникають в учасників ринку при здійсненні тестових операцій на усіх сегментах ринку електроенергії, та обговорюються шляхи їх вирішення.

Важливим при введенні нового ринку електроенергії є врахування соціального аспекту. Запровадження нового ринку електричної енергії не має призвести до підвищення цін на електричну енергію для населення.

З метою збереження ціни електричної енергії для населення Кабінетом Міністрів України запроваджується механізм покладення спеціальних обов’язків, що забезпечуватиме компенсацію різниці між ринковою і регульованою цінами на електроенергію для населення".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: