• Головна
  • Новини
  • Експодатківцю Євгену Воробцю за хабар «світить» 10 років із конфіскацією майна

25.09.2021, 12:24

Експодатківцю Євгену Воробцю за хабар «світить» 10 років із конфіскацією майна

Посадовці одного із управлінь Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області, викриті співробітниками Служби безпеки України (СБУ) на хабарництві, – незабаром постануть перед судом.

Про це повідомили в Управлінні СБ України в Тернопільській області, передає Терен.

У повідомленні, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Завершили досудове розслідування стосовно начальника одного із управлінь ДФС у Тернопільській області та заступника начальника відділу цього ж управління, які за 37 тисяч дол. США обіцяли представнику підприємця-забудовника провести слідчі дії так, щоб зменшити правову кваліфікацію злочину…».

Нагадаємо, посадовців затримали у вересні 2020 року під час одержання всієї суми хабаря. Операція схвилювала все місто. Адже затримання тоді відбулися у кількох мікрорайонах Тернополя одночасно. Працювали відразу 3 групи СБУ, ДБР та “Альфи”. Спецпризначенці, як згодом стало відомо, затримали Євгена Воробця – заступника начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ Головного управління ДФС в області та його сина Василя із другом. Окрім того, арештували кількох осіб із кримінального світу. Саме вони і виконували всю «брудну» роботу, погрожуючи місцевому підприємцю.

Обвинувальний акт стосовно фігурантів кримінального провадження скерували до суду за ч. 3. ст. 368 КК України – «…неправомірна вигода у великому розмірі або вчинена службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

До слова, серед податківців Тернопільщини вже провели 849 антикорупційних заходів. Так, за результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнули 4-х працівників. Окрім того, 24 вересня на Тернопіллі викрили групу з трьох осіб, які вимагали у підприємця 30 тисяч гривень.

Фото - СБУ

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: