• Головна
  • Новини
  • Ексначальник тернопільської служби автомобільних доріг "протоптав стежку" до Червоноградської міськради

25.05.2021, 10:46

Ексначальник тернопільської служби автомобільних доріг "протоптав стежку" до Червоноградської міськради

Екскерівник тернопільської служби автомобільних доріг Богдан Юлик "протоптав стежку" до Червоноградської міської ради. Зокрема,червоноградське комунальне підприємство «Комунальник» віддасть 21,7 млн грн ТОВ «БМБуд» за поточний ремонт вулиці Промислова в Червонограді на Львівщині.

До кінця 2022 року підрядник відремонтує 23,5 тис. кв. метрів вулиці: замінить дорожнє покриття та укріпить узбіччя. Вулиця Промислова – одна з головних вулиць Червонограда, тут розташована шахта «Червоноградська» державного підприємства «Львіввугілля», пише СТИК з посиланням на Наші гроші.Львів.

Поточний договір з КП «Комунальник» − перше замовлення для тернопільського «БМБуд» у Львівській області. До цього часу найбільше підрядів фірма отримала в Тернопільській та Івано-Франківській областях. За даними проєкту Clarity, «БМБуд» підписав договорів на ремонти та утримання доріг на 2,2 млрд грн, починаючи з 2016 року.

Для ремонту вулиці Промислової компанія «БМБуд» використовуватиме не власну техніку. Частину обладнання, як-от бульдозер, дорожня фреза та автомобіль-самоскид, фірмі надасть ТОВ «ПБС», контрольоване керівником курорту «Буковель» та екснардепом Олександром Шевченком.

Іншу частину «БМБуд» орендуватиме в тернопільського підприємця Віталія Мар’яша, пов’язаного з Юрієм Сенівим, одним з тернопільських спортсменів, яких використовував у своїх оборудках екскерівник тернопільської служби автомобільних доріг Богдан Юлик.

Про підрядника

Тернопільська компанія «БМБуд» зареєстрована в грудні 2016 року. Спочатку її засновниками були Олександр Івахів та Андрій Самарик − тренери місцевого клубу, яких контролював вже згаданий ексначальник тернопільської САД Богдан Юлик.

У червні 2018 року редакція «Наші гроші. Львів» з’ясувала, що для уникнення торгів тернопільська САД поділила дорогу 40 метрів, підписавши з «БМБуд» 177 договорів на 26,8 млн грн. Після нашої публікації компанію переписали на непублічного мешканця Євгенія Бєлаша, також фірма змінила свою адресу.

Тепер ж фірма «БМБуд» належить колишньому працівникові районної філії «Тернопільського облавтодору» Валерію Носику та ТОВ «Сарсама Сервіс». Власницею цієї компанії є Надія Бабійчук, дружина колишнього керуючого справами виконкому Тернопільської обласної ради Івана Бабійчука.

Компанія «БМБуд» є одним із фігурантів кримінального провадження про ймовірне завищення об’ємів виконаних робіт в Івано-Франківській області. За версією слідчих, працівники служби автомобільних доріг Івано-Франківської області разом з компаніями «БМБуд», ТОВ «ПБС», ПП «Полтавабудцентр» та ТОВ «Ропд-Лайн» заволоділи понад 1 млн грн. Остання ухвала в цьому провадженні датована квітнем 2020 року.

Про тендер

На поточні торги, окрім переможця, прийшли ще дев’ять учасників, зокрема львівське ПП «Рома» та одеське ТОВ «Автомагістраль-Південь». Хоча очікувана вартість закупівлі була 40 млн грн, під час аукціону більшість конкурентів знизила свої пропозиції до 21-27 млн грн. Найнижчу ціну запропонувало ТОВ «Шляховик-Т» − 17,9 млн грн, однак компанію відхилили через необґрунтованість аномально низької ціни.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: