• Головна
  • Новини
  • Економічний форум у Львові відбувся на тлі зменшення іноземних інвестицій в область

03.11.2019, 15:56

Економічний форум у Львові відбувся на тлі зменшення іноземних інвестицій в область

XІX Міжнародний економічний форум, що тривав у Львові 31 жовтня - 1 листопад, відбувся на фоні зменшення іноземних інвестицій в економіку області.

Зокрема, за даними ГУ статистики у Львівській області, у січні-червні 2019 року в економіку Львівщини було залучено 48,6 млн. дол.США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), що на 29,6% менше, ніж у січні - червні 2018 року. Очевидно, що цю тенденцію подолати до кінця року не вдасться.

Підтвердженням цьому є і той факт, що під час Форуму жодного великого інвестдоговору підписано не було. Львівська ОДА повідомила лише про підписання двох меморандумів - з Громадською спілкою «Національна туристична організація України» та з ТзОВ «Агропорт Україна».

До того ж, негативна динаміка у сфері іноземних інвестицій триває третій квартал поспіль. 

"Увага до регіону з боку іноземних колег та партнерів є неабиякою і нам приємно, що інвестиційний інтерес до Львівщини є на сьогодні одним із найбільших в Україні. Інвестори відзначать, що Львівська область та місто Львів - одні з найкращих у сфері якості ведення бізнесу, легкості ведення справ в Україні», - розповів у межах брифінгу з нагоди відкриття Економічного форуму голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

Очільник Львівщини також наголосив: “Ми щодня працюємо над тим, щоб іноземні інвестиції в Україну та, зокрема, Львівщину зростали. У нас є успішні приклади того, яким чином інвестори можуть розвиватися в Україні. У нас є багато планів, ми маємо багато речей втілити у життя, але однозначно  рейтинг Doing Business 2020 демонструє те, що інвеcтиційне середовище покращується і ми рухаємося в правильному напрямку". (Цитати за пресслжубою Львівської ОДА).

Однак слова голови області суперечать даними статистики, хоча остаточний висновок можна буде зробити за даними річної статистики.  

Довідка.

Вкладення в економіку області у січні-червні 2019 року здійснили інвестори з 17 країн світу. Найбільше інвестицій надійшло від партнерів з Польщі (33,0 млн.дол. США) та Кіпру (7,2 млн.дол.США). З обсягу прямих іноземних інвестицій, які надійшли у січні-червні 2019 року, майже дві третини спрямовано у фінансову та страхову діяльність – 32,0 млн.дол. США. У промислові підприємства вкладено 9,0 млн.дол.США (18,4% від загальнообласного обсягу надходжень). Обсяг інвестицій (акціонерного капіталу) з Львівської області в економіку країн світу на 1 липня 2019 року склав 8,9 млн.дол.США

Обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), внесених у Львівщину з початку інвестування, на 1 липня 2019 року становив 974,9 млн.дол.США. У розрахунку на одного мешканця області припало 388,8 дол.США прямих іноземних інвестицій.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: