• Головна
  • Новини
  • «Дядя Коля» в одному бою спалив два російські танки й БМД

11.03.2022, 19:23

«Дядя Коля» в одному бою спалив два російські танки й БМД

Декілька днів тому на Луганському напрямку бронегрупа російської армії за підтримки піхоти спробувала прорвати оборону на одній з ділянок фронту, яку утримують військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Цей прорив вдалося ліквідувати завдяки рішучим діям особового складу бригади. При цьому особливо відзначився головний сержант Микола Недельський. Він особисто знищив два ворожі танки й БМД.

З уродженцем міста Новий Розділ, що на Львівщині, сержантом Недельським, якого побратими з повагою називають «Дядя Коля», ми познайомилися на Луганщині у жовтні минулого року на одній із позицій славетної Королівської бригади. В порівнянні з тим, що відбувається сьогодні, обстановка на передовій була майже «мирною». Поодинокі обстріли з боку окупантів не дуже дошкуляли нашим захисникам, та Микола мені вже тоді говорив, що це затишшя перед бурею. Досвідчений воїн казав, що дуже скоро буде гаряче. Та на моє запитання про можливість повернення до мирного життя, відповів: «побачимо».

Пройшло чотири місяці й це передчуття перетворилося в жахливу реальність. Російські війська вдалися до відкритого вторгнення, застосувавши при цьому всю міць своєї армії. Але вони не розраховували зустріти такий жорсткий спротив.

Серед своїх товаришів «Дядя Коля» вирізняється не тільки солідним віком, а й високим рівнем військової підготовки та фронтовим досвідом.

Коли у 2014 році почалася російська агресія, Микола не вагаючись пішов до військкомату й уже за декілька тижнів прийняв свій перший бій з окупантами. І хоча за плечима була строкова служба та додаткова підготовка у «Десні», вчитися доводилося практично на ходу, в боях набуваючи необхідні навички та вміння.

За вісім років війни пройшов шлях від солдата до головного сержанта. Був стрільцем, кулеметником, командиром відділення, заступником командира взводу.

Але головною посадою для нього залишається бути наставником та батьком для молодих солдатів. Він не тільки вчить їх таємниць військової справи, він підтримує їхній моральний дух, допомагає впоратися з труднощами та психологічним навантаженням. Вони довіряють йому в будь-яких умовах, тому що знають: «Дядя Коля» ніколи не зрадить і не підведе.

Олександр Кіндсфатер, 24 ОМБр імені короля Данила

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: