• Головна
  • Новини
  • Трьох бійців 24 бригади нагороджено орденом Народний Герой України

02.12.2019, 08:57

Трьох бійців 24 бригади нагороджено орденом Народний Герой України

30 листопада у Харківському національному академічному театрі опери та балету відбулась 31-а урочиста церемонія нагородження орденом «Народний Герой України».

Серед військовослужбовців 24 ОМБр імені короля Данила цього високого звання були удостоєні троє військовослужбовців, - провідомила пресслужба бригади.

1. Андрій-Василь Дзюба, «Принц». Львів’янин, політолог за освітою, підписав свій перший контракт ще в 2014 році. Завдяки своїй наполегливості та порядності, пройшов шлях від простого солдата до начальника штабу батальйону: «Ця нагорода для мене дуже велика честь, але це ще більша відповідальність. Я вважаю, що отримання цієї нагороди не тільки моя заслуга, а і заслуга всіх людей, які мене останні 6 років підтримували і допомагали мені у службі. І також моїх підлеглих, бо тільки завдячуючи їм, ми з ними така хороша команда»

2. Юрій Сергійчук, «Сирота». На війні з 2014 року у складі добровольчого підрозділу, а цього літа Юрій встав до лав Королівської бригади. Завдяки своїм навичкам та вмінням, усі завдання, які виконує його розвідувальна група – успішні та ефективні: «Кожна нагорода, кожна операція, кожна наша робота – спільний результат моїх побратимів, як кажуть дітів…в тому числі загиблі побратими… – цю нагороду вони всі отримали, не я»

3. Вадим Крайненко, «Тридцятий». Киянин, колишній військовослужбовець 24 ОМБр імені короля Данила, за плечима якого запеклі бої 2014 року: «Справжнього воїна, незламного і переможця, роблять 3 речі: сила духу, професіоналізм і віра власного народу. Вірте у нас – і ми збережемо майбутнє наших з Вами дітей та онуків. Тому що з нами Бог. Тому що за нами Україна»

Також під час церемонії до слова був запрошений побратим Принца – Джеміль Ізмаїлов: «Для мене велика честь бути сьогодні тут, але особлива честь – представляти на цій сцені найкращого друга, гідного воїна і грамотного офіцера. З Андрієм ми познайомились в зоні проведення ще Антитерористичної операції на той час, це був населений пункт Зайцево, і з перших хвилин я побачив, як керує цей юний командир роти, як палають очі бійців під його керівництвом і в той момент я зрозумів, що це надпотужний воїн, надпотужна людина…Чесно кажучи, кращої людини, ніж Андрій, я в своєму житті не зустрічав».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: