• Головна
  • Новини
  • Два головні секрети ідеальної подорожі від Людмили Калабухи

20.03.2019, 12:20

Два головні секрети ідеальної подорожі від Людмили Калабухи

Весна 2019-го – це не лише виборчий час, а й період планування відпусток. У кожного із нас цей процес відбувається індивідуально. Хтось довіряє турфірмам, хтось планує відпочинок самостійно. Спеціально для Westnews бізнес-тренер, письменниця, автор книги- бестселера “Почніть говорити “НІ”, блогер та мандрівниця Людмила Калабуха розказала про формат та організацію подорожі її мрії.

«Я сам би не заплатив такі гроші, тому і не можу продати цей тур – таке кожного разу я чую на тренінгах. Одна з моїх спеціалізацій як бізнес-тренера – консультування та тренінги з продажів для туристичних компаній. І кожного разу я пояснюю: ви – не ваш клієнт. І те, що дорого для вас, те, що для вас важливо і цінно, може бути зовсім не дорого, не цінно і не важливо для вашого клієнта. У всіх людей свої цінності і уявлення про корисні і потрібні саме для них речі, і вони можуть дуже відрізнятися від того, що вважаєте правильним ви», - каже Людмила Калабуха.

У скарбничці мандрівниці – 44 країни – від вулканів Ісландії та Японії до джунглів Перу, Аргентини, В’єтнаму та Камбоджі. І багато хто дивується, як можна їхати на інший кінець світу за великі гроші, щоб в мороз або спеку, багнюкою чи піском кудись там діставатись, підніматись на якісь вулкани чи, навпаки, спускатись в небезпечні печери? Коли можна в 5 разів дешевше відпочити в готелі 5-зірковому безпечному готелі з безлімітним алкоголем і наїдками на будь-який смак.

«Отже, перше правила ідеальної подорожі чи відпочинку від Людмили Калабухи: завжди обирайте той формат, який хочеться вам, а не слухайте тих, хто намагається нав’язати вам свої цінності та мрії.

Для чого ви користуєтеся послугами туристичних компаній, коли все можна організувати самотужки? – постійно питаються в мене журналісти та підписанти в соцмережах.

Можна. Чого ж ні. Та для цього треба ретельно вивчити питання, сидіти на форумах, полювати за акціями, пройти навчання в спеціальних онлайн-школах для бюджетних мандрівників. І в мене був такий досвід. Невдалий.

Кілька років тому я витратила дуже багато часу на планування самостійної подорожі. Здавалося б, передбачила все. Та у відпустці, замість того, щоб відпочивати, я цілодобово контролювала всі наші переміщення в просторі та часі, шукала, де поїсти, куди піти, що відвідати, щоб нікуди не запізнитися і щоб всі, хто їхав зі мною, були задоволені. Результат: відпочили всі, окрім мене. Я відпрацювала так само інтенсивно, як я це роблю вдома.

Тому тепер мій формат – виключно делегування цієї функції професіоналам. Людям, які все до дрібниць організують за мене. Тобто, маю на увазі туристичні компанії чи спеціалістів з авторських турів. Навіть коли в мене якесь закордонне відрядження, квитками і готелями займається дівчина, яку я знайшла в Інстаграм. На планування власної мандрівки потрібний час та енергія. А мені є на що їх витрачати.

Та це зовсім не означає, що ті, хто мандрує самостійно, щось роблять не правильно. Це просто моя позиція», - зазначає мандрівниця.

Друге правило ідеальної подорожі від Людмили Калабухи - визначиться, що для вас важливіше – збережений час і комфорт чи зекономлені гроші і вирішення всіх організаційних питань?

«І якщо самостійна підготовка та сама подорож вас надихають і перезавантажують, а не виснажують і демотивують, як мене, то вперед. Ідеальна подорож для кожного своя.  І щоб вона була дійсно ідеальною, треба слухати своє серце і організовувати її згідно з власними бажаннями і розумінням комфорту та відпочинку. Тільки так можна спланувати мандрівку своєї мрії, отримати незабутні емоції та враження, які ніхто ніколи не вкраде і вони ніколи не знеціняться. Щоб було про що згадувати за келихом вина довгими зимовими вечорами. Якщо, звичайно, ви їх не збираєтеся провести на півдорозі до якогось Евересту, коли цього бажає ваша душа», - наголосила Людмила Калабуха. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: