• Головна
  • Новини
  • Доступ на британський ринок матимуть 98% українських товарів – Мінекономіки

09.10.2020, 15:55

Доступ на британський ринок матимуть 98% українських товарів – Мінекономіки

Завдяки підписаній Угоді про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство з Великою Британією близько 98% всіх українських товарів матимуть вільний доступ на ринок цієї країни.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у Фейсбуці.

Зазначається, що Угода це забезпечить подальший поступальний розвиток відносин України з Великою Британією після закінчення перехідного періоду, який передбачено угодою про її вихід зі складу Європейського Союзу.

“Підписання цієї Угоди гарантує Україні преференційний доступ до ринку Британії, що є важливою складовою розвитку взаємовигідних відносин між країнами. Зокрема, квотування за деякими товарами збільшиться від 13% до 20%, що стимулюватиме український експорт. Крім того, умови доступу до ринку Британії та ЄС будуть швидко розширені, адже її перегляд відбудеться вже у 2022 році”, - прокоментував перспективи України заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка.

Зокрема, Угода передбачає рівень лібералізації умов торгівлі товарами та послугами між Україною та Великої Британії на рівні не нижчому, ніж передбачено в Угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. З дати набуття чинності Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство з Великою Британією відбудеться повна лібералізація 98% товарної номенклатури, а з 2023 року для України лібералізованими будуть ще 2% товарів. Кількість тарифних квот для України становить 36+4 додаткові. Нульові тарифні квоти встановлюються британською стороною додатково до наданих в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 8 жовтня у Лондоні підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: