20.09.2019, 13:33

Додаткові 28 мільярдів на оборону розподілятиме РНБО

Додаткові 28 млрд грн, виділені на наступний рік на безпеку та оборону, будуть розподілені РНБО між 15 розпорядниками до винесення на розгляд парламенту держбюджету-2020 на друге читання.

Про це на презентації проєкту держбюджету на 2020 рік у Верховній Раді сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє Укрінформ.

"До другого читання, безумовно, буде перерозподілено ці видатки, які зараз стоять на окремій програмі. Бюджетний кодекс каже про те, що всі видатки на безпеку та оборону — а це 15 розпорядників — повинні бути розподілені за рішенням РНБО. Це засідання РНБО буде проведено до того, як ми подаватимемо бюджет до другого читання", - заявила Маркарова.

Вона нагадала, що новий уряд та новий склад РНБО працювали над проєктом бюджету лише два тижні до його подачі на розгляд, тому багато процедур, які мали б завершитись 29 серпня, не були фіналізовані. Звертаючись до депутатів, Маркарова закликала останніх вносити свої зауваження та пропозиції, аби документ до другого читання був максимально ефективним.

"У нас є час провести якісну дискусію і отримати від РНБО розподіл, який обов'язково буде враховано до другого читання", - наголосила міністр.

Як повідомлялося, 15 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: