• Головна
  • Новини
  • Діти прогулюють уроки - скільки це може коштувати батькам?

21.01.2020, 12:15

Діти прогулюють уроки - скільки це може коштувати батькам?

Як вже повідомлялось,11 січня цього року Червоноградський міський суд визнав винною матір у неналежному виконанні нею батьківських обов’язків за те, що її 16-річна донька з жовтня по грудень 2019 року пропустила 85 уроків у школі без поважних причин. Жінка протягом року вже притягувалась до відповідальності за таке ж правопорушення, тому на неї було накладено штраф - 1700 гривень та стягнуто 420 гривень 40 копійок судового збору. Водночас, як повідомила пресслужба Червоноградського міського суду, така справа не є поодиноким випадком.

Зокрема, торік до суду надійшло 124 справи з приводу невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей. У 97 випадках винних було притягнуто до відповідальності, з них 28 разів було винесено попередження, та 69 осіб оштрафовано на загальну суму 82 450 гривень.

Крім пропуску дітьми занять у школі, батьки також понесли відповідальність за куріння ними сигарет, вживання алкоголю, скоєння дрібних крадіжок, хуліганства та ін..

За такі вчинки неповнолітніх їхнім батькам загрожує відповідальність за частинами 1-4 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафи за цією статтею є досить високими: на перший раз штраф 850 - 1700 грн. або попередження, якщо протягом року повториться те саме, то штраф буде від 1700 до 5100 грн. Аналогічне покарання передбачене і для тих батьків, чиї діти скоюють діяння, що містять ознаки злочинів або інші адміністративні правопорушення у віці від 14 до 16 років.

Фото з відкритих джерел

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: