• Головна
  • Новини
  • Діти із лінії фронту побували на Великдень у Дрогобичі

07.05.2019, 12:24

Діти із лінії фронту побували на Великдень у Дрогобичі

Близько 25 дітей із Станично-Луганського району, що на ліні зіткнення, побували у Реколекціно- просвітницькому центрі «Емануїл» у  Дрогобичі. Про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

Табір тривав із 26 квітня по 3 травня. Уже традиційно перебування дітей із фронтової зони пройшло за підтримки Самбірсько - Дрогобицької єпархії УГКЦ,  волонтерської групи Дрогобича та (вперше) української громади, що діє при парафії св. Варвари у Відні.

Цьогорічний великодній табір був сповнений ретельним приготуванням, а опісля радісним святкуванням події, яка відбулася в часі, проте триває кожної миті - Воскресіння Христовим. У перші таборові дні всі занурилась в атмосферу Великого посту та трепетного очікування Пасхи. Учасники табору взяли участь у хресній дорозі, яка відбувалася у храмі Пресвятої Трійці... Діти вчилися малювати писанки. Більшість це робили вперше, тому отримали незабутні враження... Крім того, діти підготували пантоміму на євангельські притчі про блудного сина та милосердного самарянина і за допомогою жестів та міміки намагалися представити сучасне бачення цієї проблематики. Опісля усіх приготувань діти мали змогу  відчути радість Пасхальної Літургії та освячення власноруч виготовлених писанок і пасок. Долучилися діти і до традиційних Великодніх дійств, як-от Гаївки.

На таборі діти мали можливість спілкуватися із владикою Ярославом Прирізом, єпископом Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. 

Родзинкою табору став спільний Великодній сніданок та похід на Скелі Довбуша. А свій творчий потенціал діти презентували у створеній за декілька днів постановці фрагменту відомого твору Івана Франка «Лис Микита».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: