• Головна
  • Новини
  • Директор інституту, академік НААН Григорій Седіло приховує дві фірми

18.03.2019, 13:24

Директор інституту, академік НААН Григорій Седіло приховує дві фірми

Про це свідчать дані з електронних декларацій, що були подані в останні роки  директором  Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України Седіло Григорієм  Михайловичем. У тому числі  - відомості з  його е-декларації за 2018 рік, що була подана 15.02.2019 року.

Йдеться про те, що в електронних деклараціях Григорія Седіло не відображена інформація про Товариство з обмеженою відповідальністю «Дімер»,  співзасновником якого він є (зокрема, згідно даних системи YouControl). Основний вид діяльності ТОВ «Дімер» (що знаходиться за адресою:  Львівська обл., Перемишлянський район, село Волощина) -    виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості.

Окрім того, в своїх електронних декларація за  2016, 2017 та 2018 роки директор Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України Григорій Седіло  не вказав відомості про те, що його дружина – Седіло Валентина Василівна – є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) ТОВ"Селексплемцентр», і що сам він входить у число засновників цієї юридичної особи.

За даними системи YouControl, ТОВ "Селексплемцентр» є за адресою: Львівська обл., Миколаївський район, село Дроговиж, вул. І.Франка, основним видом його діяльності є допоміжна діяльність у тваринництві.

У числі засновників ТОВ "Селексплемцентр» є також  Седіло Микола Григорович (за наявнною інформацією, син Седіла Г.М.), один  з найзаможніших депутатів Львівської обласної ради  - від БПП «Солідарність».

Нагадаємо, що позаминулого року Антикорупційний форум Львівщини, перевіривши декларацій ТОП-чиновників Львівщини, звернув увагу й на відомості в електронній декларації за 2016 рік Седіла Миколи Григоровича. Депутату «Блоку Петра Порошенка» у Львівській обласній раді Антикорупційним форумом Львівщини були поставлені такі запитання:

«Чи можете Ви підтвердити сімейними доходами (що складають 962000 гривень у 2016 році):

– наявність 414 кв.м. нерухомості?

– наявність 21 вантажного автомобіля (з яких три DAF 2016 року придбання без зазначення вартості, три Volvo 2015 року придбання без зазначення вартості, що є підставами повної перевірки е-декларації), двох цистерн Spitzer (2015 та 2016 років придбання без вказування вартості), трьох напівпричепів (два з яких 2015 року без вказування вартості, що є підставами повної перевірки е-декларації) та платформи Schmitz?

– наявність транспортних засобів Honda Accord 2008, Mercedes–Benz C 200 D 2015 (без зазначення вартості) та Honda Accord 2013 (2016 року придбання без зазначення  вартості, що є підставами повної перевірки е-декларації), BMW 320 1979?

– наявність грошових активів сумою 260000 доларів США, 97 000 євро та 1,158 мільйонів гривень (еквівалентно 11,353 мільйонам гривень)».

Фото -  5.ua

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: