07.10.2019, 21:23

Депутати запропонували закривати ФОПи без штрафів

Голова фінкомітету Верховної Ради вніс законопроект про тимчасове скасування штрафів за несплату ЄСВ для непрацюючих ФОПів.

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев зареєстрував законопроект №2190, яким пропонує на місяць скасувати штрафи за несплату єдиного соціального внеску (ЄСВ) для фізосіб-підприємців (ФОП) і самозайнятих осіб, які не сплачували податки за періоди без доходів, пише Дзеркало тижня.

"Як показує практика, значна кількість самозайнятих осіб і фізосіб-підприємців, які не отримують прибутку і не здійснюють ніякої підприємницької діяльності, досі не ініціювали процедуру держреєстрації припинення підприємницької діяльності або зняття їх з обліку як самозайнятих осіб, а значить, таким особам будуть нараховані штрафні санкції та пеня за несплату ЄСВ", - йдеться в пояснювальній записці.

Законопроект розроблено з метою запобігання застосування несправедливих штрафних санкцій щодо ФОПів, що не сплачували ЄСВ за періоди, в яких вони не отримували доходи.

Штрафи пропонується скасувати на 30-денний строк з моменту вступу документа в силу.

Повідомлялося, що Кіровоградський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на користь фізичної особи-підприємця (ФОП) і визнав вимогу Державної фіскальної служби (ДФС) незаконною.

В команді президента Володимира Зеленського хочуть списати 7,4 млрд грн боргів ФОПів з ЄСВ, що накопичилися з 2016 року.

Фото - ckp.in.ua

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: