• Головна
  • Новини
  • Денісова анонсувала повернення в Україну ув'язнених з "ЛНР"

04.07.2019, 20:35

Денісова анонсувала повернення в Україну ув'язнених з "ЛНР"

У липні планується чергове переміщення громадян України, які відбували покарання на окупованій території Луганської області.

 Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Фейсбуці, передає "Лівий берег".

Денісова провела зустріч з координатором ОБСЄ у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи в Мінську Тоні Фрішем. Під час зустрічі вони обговорили перспективи обміну полоненими і передачі ув'язнених з непідконтрольної уряду України території.

"Я повідомила, що з 12 грудня 2018 року до 24 травня цього року відбулося 6 переміщень громадян України, які відбували покарання на окупованій території Луганської області. Загалом, за цей період було переміщено 268 громадян України, 49 з яких вже звільнено. У липні планується чергове переміщення", - зазначила Денісова.

Також омбудсмен повідомила, що таке переміщення з тимчасово окупованої території Донецької області відбувалося востаннє у грудні 2018 року.

"Є ще одна категорія наших громадян, які були засуджені до 2014 року і відбувають покарання на території України. Але матеріали їх кримінальних справ залишилися на тимчасово окупованих територіях. Це робить неможливим перегляд їхніх справ у зв'язку з нововиявленими обставинами", - заявила Денісова.

Під час зустрічі омбудсмен попросила Тоні Фріша посприяти у тому, щоб українській стороні передали ці кримінальні справи. Координатор СММ ОБСЄ пообіцяв звернутися до представників ОРДЛО щодо вирішення цього питання.

Нагадаємо, під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську на цьому тижні сторонам не вдалося досягти компромісу ані з питання перемир'я на час збору врожаю на полях, ані щодо питань обміну полоненими.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: