• Головна
  • Новини
  • Цього тижня Львів прийматиме традиційний фестиваль ретроавто

27.05.2019, 11:17

Цього тижня Львів прийматиме традиційний фестиваль ретроавто

Цього тижня на Львівщині відбудеться фестиваль ретроавтомобілів «Леополіс Гран Прі», повідомили у прес-службі управління фізичної культури та спорту ЛОДА.

Впродовж, 31 травня - 2 червня, у львівському Парку культури імені Б.Хмельницького на стадіоні «Юність» відбудеться Міжнародний фестиваль ретроавтомобілів «Леополіс Гран Прі» («Leopolis Grand Prix»).

Як повідомили організатори фестивалю – громадська організація «ЗАЗ-Козак», подія стала не лише історичною для Львова, адже проводиться дев’ятий рік поспіль, а й служить другим Етапом Кубку України для історичних транспортних засобів.

Цьогоріч впроваджується новий формат – зона сучасних авто. На стадіоні «Юність» автодилери покажуть новинки у світі автомобілів. Також у парку гості зможуть ознайомитись зі справжньою історією автопрому. Адже вже традиційно парк культури імені Б.Хмельницького перетвориться в окреме ретро-місто.

Зокрема, будуть створені вулиці народів світу, і на кожній з них розмістять автомобілі від виробників цих країн. Смачна кухня, чудова музика від львівських музичних гуртів, різноманітні активності для дітей – це все «Leopolis Grand Prix».

Заїзди відбуватимуться вулицями «Львівського трикутника» (вул.Вітовського - вул.Стрийська - вул.Героїв Майдану). Офіційний старт з «Львівськими фанфарами» та пробний заїзд трасою «Львівський трикутник» 2 червня о 10:30, а перегони – об 11 годині. Опісля, з 18:00 до 18:30, триватиме нагородження переможців перегон.

Зазначимо, у фестивалі очікується участь понад 50 автоклубів України та Європи, зокрема, представники з Польщі, Литви, Естонії, Німеччини, Словаччини, Угорщини, Білорусі, Італії та вперше – з Нідерландів.

Довідка.

Все розпочалось 8 вересня 1930 року, коли вулицями Львова стартували перші кільцеві перегони, які через характерну форму траси (трикутник зі зрізаними кутами) отримали назву «Львівський трикутник». Історична траса «Львівський трикутник» 1930-х років була на рівні з «Гран Прі Монако», і вважається передісторією до «Формули-1».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: