• Головна
  • Новини
  • Цимбалюк: Прем’єр має взяти під особистий контроль ситуацію у Новому Роздолі та Новояворівську

02.11.2019, 12:02

Цимбалюк: Прем’єр має взяти під особистий контроль ситуацію у Новому Роздолі та Новояворівську

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повинен взяти на особистий контроль ситуацію зі стартом опалювального сезону у містах Новий Розділ та Новояворівськ

На цьому закцентував увагу від час години запитань до Уряду у парламенті, зокрема у розмові з міністром розвитку громад і територій Альоною Бабак, народний депутат Михайло Цимбалюк (фракція «Батьківщина»).

Прикро, що у Кабміні не знайшли часу раніше взятися за вирішення проблемних ситуації щодо опалення помешкань жителів цих міст. Лише після громадського збурення – в Уряді пообіцяли тепло увімкнути. Міністр А.Бабак знайшла час і відвідала ці міста і пообіцяла, що тепло у них буде. Але на запитання «коли?» відповіді так і не отримали…

Через це є велика надія, що Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, який був на засіданні Верховної Ради, все ж візьме на особистий контроль діяльність органів місцевої влади, районних і обласної держадміністрацій, яка дуже тяжко сьогодні створює кадровий потенціал людей, що несуть відповідальність за ці завдання. І насамперед візьме контроль за виділенням коштів та їх освоєнням і забезпечить відтак негайне включення опалення у містах Новий Розділ та Новояворівськ.

Сьогодні ми обговорювали ще одну важливу тему – децентралізацію та створення ОТГ. Тож дуже сумно, що за ініціативою А.Бабак обласна Рада і районні ради виключені з цього процесу, а все покладено на ОДА. Чи здатні останні підтвердити волю людей щодо об’єднання, є великий сумнів. Тому що попередньо було створено великі комплексні програми щодо ОТГ, т.зв. перспективні плани, де в більшості в кабінетах  ОДА чиновники «об’єднували» людей виключно на картах, не враховуючи жодні соціально-економічні чи історичні фактори.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: