• Головна
  • Новини
  • Церкви просять нового мера Рівного лобіювати "Християнську етику" в школах

27.12.2020, 12:28

Церкви просять нового мера Рівного лобіювати "Християнську етику" в школах

"Християнська етика", яка у рівненських школах вивчається як факультатив, має отримати більше підтримки зі сторони управління освіти.

Про це заявив очільник Рівного Олександр Третяк після зустрічі з керівниками церков, пише Суспільне. Мер зауважив: питання він підтримує, але воно не належить до компетенції міського голови і вирішуватиметься спільно з освітянами міста.

У вівторок, 22 грудня, міський голова Олександр Третяк зустрівся із представниками Міжцерковної ради Рівного. Серед питань, які розглядали учасники зустрічі – "ініціювання публічних консультацій про можливе відновлення у загальноосвітніх навчальних закладах міста дисципліни "Християнська етика", – йдеться у повідомленні Рівненської міськради.

Суспільне запитало в очільника міста, чи підтримує він ідею про "Християнську етику" в школах та які плани має щодо цього курсу.

За словами Олександра Третяка, керівники церков звернулися до нього із проханням зробити механізм прийняття рішень в питаннях освіти максимально прозорим та підтримати "Християнську етику" у школах Рівного.

"Дуже багато питань, які стосуються "Християнської етики", приймались не зовсім прозоро. Зокрема, чимало предметів, які зараз є, лобіювались певними зовнішніми факторами, в той час, як "Християнська етика" була на задвірках, на маргінесі. І тому керівники церков звернулись з такою ініціативою", – зазначив Олександр Третяк.

Слід нагадати, що курс "Християнська етика" наразі є факультативним і його вивчають за бажанням батьків.

"Зараз стоїть питання про те, чи варто у інваріативну частину його вводити, чи залишити у варіативній частині. Тому буде прийматись рішення, я думаю, це не в компетенції міського голови. Зі своєї сторони я можу сказати, що підтримаю ідеї християнської моралі, християнської етики, які потрібно прививати нашим дітям, адже це справді важливо сьогодні. Але питання буде вирішуватись спільно з управлінням освіти і науки", – зауважив мер.

Олександр Третяк наголосив, що за запитом лідерів церковних громад "Християнська етика" як предмет повинна мати більше підтримки зі сторони управління освіти, а у вчителів має бути більше можливостей для викладання.

"Для викладання цього предмету є достатня кількість і вчителів, які готуються в Інституті підслядипломної освіти, є достатня кількість підручників, якими можна забезпечити. Було б, лишень, бажання", – додав Олександр Третяк.

У планах міського голови – провести консультації з управлінням освіти та знайти оптимальне рішення для всіх.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: