• Головна
  • Новини
  • Центр матері та дитини у Дрогобичі - жінка тут може перебувати до часу, коли дитині буде 1,5 року

03.04.2021, 15:23

Центр матері та дитини у Дрогобичі - жінка тут може перебувати до часу, коли дитині буде 1,5 року

Соціальний у Львівській області, що у Дрогобичі,  – заклад тимчасового проживання вагітних жінок та матерів з малими дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку. Нещодавно Центр відвідали чиновники Львівської ОДА

Про це повідомила пресслужба ОДА.

Кожна жінка з дитиною тут мешкають в окремій кімнаті із санвузлом, необхідними меблями для комфортного проживання. 

«Метою нашої роботи є соціальна підтримка жінки та запобігання відмові мами від новонародженої дитини. Ми їх вчимо ставати справжніми матерями, виховуємо прив’язаність, навчаємо відповідальному батьківству. Наша мета – щоб мами, коли покинуть центр, зуміли створити безпечні умови проживання для себе і своєї дитини», - розповіла керівник установи Галина Галушко.

Під час проживання у Центрі молодим матерям надається безоплатне житло та харчування, психологічна допомога, допомога в аналізі життєвих ситуацій, визначенні основних проблем та шляхів їх розв’язання, молодих мам навчають догляду за дитиною. Щоб влаштуватися у Центр матері і дитини, спершу варто звертатися до Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем реєстрації, де вивчається проблема сім’ї, проводяться потрібні обстеження, після чого скеровують потребуючих у центр.

«Зараз жінки у закладі можуть перебувати максимум 20 місяців – від 7 місяця вагітності до виповнення дитині 1,5 року. Ми своєю чергою, працюємо над можливістю продовжити термін перебування у центрі до виповнення трирічного віку дитини. Це вирішить проблему спільного проживання матері і дитини – адже, за словами керівництва, у центр часто звертаються вагітні із малими дітьми. Відтак, дітей доводиться влаштовувати у інші заклади, - наголосив Віталій Загайний. - Важливо, що тут матерів навчають, як зберегти кошти державної допомоги для забезпечення матеріальної бази на майбутнє. У закладі максимально вивчається проблеми та потреби кожної сім’ї, тут сприяють отриманню або завершенню освіти, піклуються про отримання житла».  

За словами керівника Центру, на сьогодні із влаштуванням дітей, яким вже виповнилось 1,5 року, допомагає дитячий будинок «Оранта». На сьогодні тут перебувають 15 вихованців.

У закладі функціонує 2 вікові групи – дошкільна та шкільна. 11 вихованців «Оранти» є учнями Дрогобицької гімназії №5.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: