• Головна
  • Новини
  • Чому курячі яйця стали «предметом розкошів» і до чого тут Ситник

24.01.2021, 15:19

Чому курячі яйця стали «предметом розкошів» і до чого тут Ситник

Локдаун, безробіття зростає, зарплати тих, хто ще зберіг роботу, знижуються, ростуть тарифи і вже поповзли через тарифний складник ціни на все. І тут влада робить контрольний в скроню: якщо подивитись телевізійні сюжети за останній тиждень, в категорію «предметів розкошів» раптом перейшли вже й яйця. Вони стрибком подорожчали вдвоє, де-не-де і по 50 грн/десяток продаються. І в сюжетах люди жаліються, що раніше снідали яйцями на щодень, а тепер хіба раз-два на тиждень.

Економісти мудро розповідають про здорожчання комбікормів і тих же тарифів. Але НАБУ подбало про ще одну причину: частина птахофабрик закривається не лише через кризу, але й через тиск директора НАБУ Ситника. Скажімо, в Бахматюка закрились 8 птахофабрик за 1,5 роки. Привід для тиску, котрого не витримали ці підприємства на тлі коронавірусної кризи: «Бахматюк винен 1,2 млрд державі». При тому що підприємства, котрі доводиться згортати через тиск, давали державі щороку 2-3 млрд податків.

Посилаючись на «1,2 млрд боргу Бахматюка», Ситник тільки за 2020-й позбавив державу 1,5 млрд грн податків. А заодно – 13 тис. робочих місць. І це в умовах тотального зростання безробіття. Тобто, там, де робочі місця не вбив Гетманцев – підчищає Ситник. Щоб точно українці в селах і малих містечках не мали роботи.

Ну і, виходить, Ситник особисто заліз до кишені кожного українця: бо втручанням і відвертим тиском додатково скоротив виробництво яєць і змусив платити більше за них. Адже яйця – обов’язковий складник раціону і дорослих, і дітей.

А ще його тиск через НАБУ змусив закритись 29 ферм (а колись же в нас навіть державні програми були для підтримки чисельності поголів’я КРС). І по дорозі заодно напаскудив 706 селам і містечкам, що отримували соцдопомогу від агрохолдингу Бахматюка. Напаскудив і 298 тисячам власникам земельних паїв, що здають їх в оренду агрохолдингу.

Коротше, хороша людина – директор НАБУ. Головне – недоторканна. Чи недоторкана. В сенсі, сколупнути його ніяк навіть після офіційного внесення до реєстру корупціонерів за рішенням суду.

В принципі, за кризових часів і на тлі війни це називається «шкідництво і свідомий саботаж», якщо в історичних термінах. А якщо в сучасних термінах Зекоманди – то, виходить, оце і є «діяльність інвестнянь і створення 500 тис робочих місць». Не надто схоже – але отакі реалії.

Ну, або хтось з владної команди, може, все ж помітить «нестиковочку» між офіційними деклараціями влади і наслідками особистої активності Ситника. І держава таки втрутиться, щоб зберегти бодай рештки від 30 000 робочих місць і від 3-х мільярдів відрахувань до бюджету.

Alex Golobuckij, ФБ

Фото - depo.ua

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: