20.03.2019, 15:23

Чим живе шкільна молодь?

То неправда, що сучасна молодь цікавиться лише дорогими ґаджетами, матюкається і не думає про своє майбутнє.

Серед маси тих, хто безладно тусується на районі, лузає насіння і носить в руках акустичну колонку, з якої лунає дешева російська попса з матюками, немає креативних і вмотивованих. Бо їм шкода вбивати час на бездіяльність. Окрім перенасиченої шкільної програми, вони ще відвідують гуртки, додаткові заняття, репетиторів, опановують іноземні мови, цікавляться іншими культурами.

Гадаю, так трапляється у кожному поколінні: хтось чекає, аби день до вечора, а комусь бракує часу на все. Зрештою, кожен може бути цікавим, творчим і прагнути більшого. Для цього не обов’язково народитись у викладацькій родині чи мати славних предків. Для цього треба працювати над собою і завше прагнути бути кращим і цікавішим.

Усі творчі підлітки, хто поділився своїми захопленнями, відвідують літературно-журналістську студію «На горищі», що у Сихівському районі Львова.

Аня Вознюк, учениця 9 класу СШ №91. Моя сильна характеристика – це любов до творчості. Я обожнюю літературу, музикую на фортепіано. Також граю у театральних п’єсах, захоплююсь фотографією. Трохи пишу прозу і вже перемагала у літературних конкурсах. В майбутньому хочу стати письменницею. Мистецтво допомагає виразити себе. Приходить «дзинь» і все – мені не спиться, не їсться, я мушу написати те, що народилося в мені. Натхнення примхливе, як погода у Львові, але я обожнюю ці миті!

Максим Гудзенко, учень 8 класу СШ№ 93. Я би хотів стати спортивним журналістом. Я цікавлюся спортом, люблю писати про спорт і прагну висловлювати свої думку, щоб про них довідались інші люди. Із шести років цікавлюся футболом, і в цій сфері маю найбільше знань, маю чим поділитися з іншими. Ходжу на додаткову англійську; хотів би мати справу з англомовними іноземцями, щоб отримати досвід і можливо поїхати за кордон.

Наталя Дацків, учениця 8 класу СШ № 98. Рік тому я почала захоплюватись корейською культурою. За цей час я вивчила корейську абетку. А ще дізналась про династії Чосон, Ханґиль, про їхніх правителів. Дивилась багато історичних дорам (серіалів). Саме з них я і довідалась про звичаї династій та історію Кореї. За цей час я вже переглянула 36 дорам, а це (рахує на калькуляторі) 24 доби без перерви. Це поки що…

Ще я довідалась, що були в Кореї хварани – молоді хлопці, 14-18 років, їх навчали бойових мистецтв. Вони ходили в походи, виступали на день народженнях короля.

Тепер я люблю дивитись сучасні дорами. Вони дуже схожі на наші, декотрі наші навіть скопійовані з корейських. Є у мене улюблені корейські актори: Ю Син Хо, Лі Мін Хо, Пак Со Джун, Со Кан Джун та багато інших.

Зі страв мене цікавить рамьон, сингіпсаль – це супи; а ще хотіла би скуштувати манду, топпокі, кімбап – це як суші, омук, кімчі – це як закуска… Я ще не куштувала, бо в нас немає корейських ресторанів.

Корейська музика теж цікава, зокрема, к-поп, тобто корейський поп. У нас іноді влаштовують вечірки і презентації, перегляди корейських фільмів. Потім ще танцюють на вулиці.

За останні 20 років Корея стала прогресивною. Колись хочу поїхати в Південну Корею (Північна мене не цікавить) і побачити Сеул, Пусан, Тегу, Чеджо.

Софія Коростенська, учениця 8 класу СШ № 98. Окрім школи, я нещодавно почала відвідувати тренінги для підлітків. Зокрема, «Як досягти успіху в ХХІ ст.» у бізнес-школі, куди мене запровадила мама. Там я навчилась правильно розпоряджатися грішми і заробляти їх, здобула основи, як відкрити власний бізнес. А ще там був цікавий тренінг «Впевненість і комунікація», після якого я стала більше впевнена в собі, навчилась висловлювати власні думки. Там були мої ровесники 13-16 років, тому я почувалась на рівні з ними.

Раніше  я ходила на спортивно-бальні танці, танець живота, брейк-данс. А тепер, окрім школи і занять у літстудії «На горищі», ходжу на джаз-фанк і додаткову англійську.

Раніше хотіла пов’язати своє майбутнє з ІТ-технологіями, але потім зрозуміла, що це не для мене. Після школи хочу вступати на психологію. Читаю художні та психологічні книжки. Це неймовірно цікаво.

Марія АНДРУС, 11 клас, ліцей «Сихівський». Часто люди думають, що сучасна молодь не цікавиться нічим, окрім нових моделей смартфонів , проте це далеко не так. Я навчаюсь в 11 класі і попри те, що готуюсь до ЗНО, знаходжу час для улюблених занять.

З дитинства люблю красиві блокноти та зошити, з часом це переросло у безмежну любов до щоденників та планерів. Я люблю записувати сюди мотивуючі цитати із книг, інтернету та цікавих статей, записую туди свої думки та плани на тиждень. Також колекціоную листівки та постери із улюблених фільмів.

У майбутньому планую пов’язати своє життя із психологією, тому ще одним із моїх хобі є перегляд  документальних фільмів про відомих психологів, їхні дослідження, а також про людську підсвідомість та характери.

Підготувала Оксана Кришталева.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: