• Головна
  • Новини
  • Чи приїде до Львова Голова Уряду встановлювати газові лічильники, - Революція баняків

30.10.2019, 08:34

Чи приїде до Львова Голова Уряду встановлювати газові лічильники, - Революція баняків

З 2008 року в тарифах за природний газ було закладено безкоштовне встановлення саме індивідуальних лічильників газу. Тоді чому зараз споживачів облгази змушують встановлювати такі лічильники за свій кошт в сумі 5000 гривень?

Про це на своїй сторінці у ФБ пише громадський активіст Богдан Рабешко.  

Богдан Рабешко: "Нагадаю спершу що це за така назва "Революція баняків"...

Вона виникла спонтанно під час моїх зустрічей з мешканцями багатоквартирних будинків у Сихівському районі м.Львова, яким незаконно, без дозволу, встановили на будинках прилади обліку газу і нараховують згідно їх показів безконтрольно та за принципом "заплати за сусіда" захмарні платіжки.

Згідно чинного законодавства, загальнобудинковий лічильник газу не може бути вузлом комерційного обліку, оскільки,

по-перше, будинковий лічильник не дає достовірних даних щодо визначення об’ємів (обсягів) передачі та розподілу (споживання/постачання) природного газу саме для окремого споживача (квартири);

по-друге, будинковий лічильник газу встановлений не на межі балансової належності, оскільки багатоквартирний будинок не є об’єктом споживача, на відміну від квартири;

по-третє, місце встановлення загальнобудинкового лічильника не є точкою комерційного обліку, виходячи із визначення терміну «точка комерційного обліку».

Також чинне законодавство вказує, що з 2021 року всі споживачі зобов'язані розраховуватись за спожитий газ тільки на підставі даних індивідуальних лічильників газу. І це пряма норма Закону!

А ще відомо, що з 2008 року в тарифах за природний газ було закладено безкоштовне встановлення саме індивідуальних лічильників газу. Тоді чому зараз споживачів облгази змушують встановлювати такі лічильники за свій кошт в сумі 5000 гривень?

До 2012 року газовики лічильники споживання газу встановлювали споживачам, які користуються газовими котлами для опалювання. До 2015 року встановлювали лічильники споживачам, які мають газові колонки та газові плити. А мільйонам споживачам, які користуються тільки газовими плитами, індивідуальних газових лічильників не встановили, а натомість в 2016 році Н К Р Е К П видала постанову, за якою побутовим споживачам з газовими плитами будуть встановлювати тільки загальнобудинкові лічильники. І тільки там, де з певних причин цього зробити неможливо, будуть встановлювати індивідуальні.

Згідно ЗУ "Про забезпечення комерційного обліку газу" (зі змінами від 21.12.2017 р.) Кабінет Міністрів України був зобов'язаний до квітня 2018 р. розробити механізм компенсації споживачам за встановлення індивідуальних газових лічильників та впровадити програму безкоштовного встановлення всім споживачам, які не обладнані індивідуальними лічильниками газу.

Проте Кабінет Міністрів України проігнорував цю норму, і, таким чином, Закон став недієвим і мертвим.

Сьогодні, після довгого етапу збору та оцифрування всіх сторінок підписів, підготував звернення від львів'ян до Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України з вимогами врешті-решт виконати норми Закону та припинити знущання над власними громадянами, які мають право на справедливі тарифи.

Ad acta Урядовий портал!".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: