25.08.2021, 20:59

Чехія відкрила кордони для вакцинованих українців

Чеська Республіка дозволила в’їзд вакцинованим громадянам України.

Такі дані є на інтерактивній мапі МЗС, повідомляє Укрінформ.

Згідно з нею, в’їзд до Чехії дозволено громадянам України, які пройшли повний курс щеплення вакциною, сертифікованою Європейською агенцією з лікарських засобів (Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Janssen, Covishield). та отримали на порталі або в додатку «Дія» сертифікат про проходження вакцинації встановленого зразка.

При цьому, в’їзд дозволено українцям, від вакцинації другою дозою яких минуло щонайменше 14 днів, за умови наявності сертифікату про повний курс вакцинації, виготовленого англійською мовою із зазначенням персональних даних про вакциновану особу, типу вакцини, ідентифікаційними даними установи, що видала сертифікат, а також можливості віддаленої перевірки вказаних у письмовому підтвердженні даних (через QR-код).

Мандрівникам необхідно також мати в’їзний формуляр, який потрібно заповнити онлайн. Його у роздрукованому або електронному вигляді слід подати під час прикордонного контролю або при перевірці місця проживання.

Крім того, до Чехії можуть потрапити українці, які мають дозвіл на проживання тут або іншій країні Євросоюзу, а також у виняткових гуманітарних ситуаціях за наявності підтверджуючих документів, виданих чеськими органами.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС 15 липня додала Україну до списку країн, з якими державам-членам Євросоюзу рекомендовано поступово знімати обмеження на «несуттєві» подорожі, що були пов’язані із пандемією COVID-19.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: