• Головна
  • Новини
  • Чехія ускладнить мовні іспити для іноземців, які претендують на право на ПМП 

18.01.2021, 12:52

Чехія ускладнить мовні іспити для іноземців, які претендують на право на ПМП 

Після шести років дискусій з фахівцями Міністерство освіти Чехії ухвалило рішення ускладнити іспити з чеської мови для іноземців, що оформляють документи на ПМП в Чеській Республіці. Міністр Роберт Плага має намір запропонувати Кабінету міністрів підняти рівень обов'язкового іспиту з А1 на А2.

Про це повідомило Чеське радіо.

Усі іноземці, що мають намір проживати в Чехії постійно, будуть зобов'язані довести, що вони дійсно володіють мовою на такому рівні, що здатні без проблем домовитися. 

Як підкреслив міністр, мова йде не про прагнення відсівати, а про намір допомогти іноземцям біль успішно інтегруватися в чеське суспільство. Володіння мовою країни, здатність без перекладача орієнтуватися в тому, на що ти маєш право і які твої обов'язки - основа для успішної інтеграції. 

Освоювати чеську мову іноземці можуть на спеціальних курсах, організованих інтеграційними центрами, робота яких з минулого року фінансується державою. Іспити приймають 200 кваліфікованих педагогів.

На цей час в Чеській Республіці тимчасово і постійно проживає близько 600 тисяч зареєстрованих іноземців, а також близько 200 тисяч громадян різних країн ЄС, які проживають без реєстрації - ці дані наведено в документах міністра освіти, наданих Кабінету міністрів Чехії.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: