03.04.2020, 08:42

Чернівецьку область закриють

Чернівецька область з 12:00 3 квітня й до закінчення карантину переходить на особливий режим в'їзду-виїзду на територію області, щоби запобігти стрімкому поширенню коронавірусу. Перетин адмінкордону обмежать для всього приватного транспорту.

Про це пише Лівий берег.

Раніше повідомлялося, що кордони області закриють із півночі, заявив мер Чернівців Олексій Каспрук.

"Замість 00:00 3 квітня кордони закриють опівдні. У громадян ще є час для реалізації своїх планів", – написав він у Фейсбуці, подякувавши керівництву ОДА за "мудре рішення відтермінувати закриття кордонів області на 12 годин".

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук увечері 2 квітня звернувся до буковинців, розповівши про посилення карантинних заходів.

За його словами, посилений карантинний режим вводиться з півночі 3 квітня. Однак до 12:00 людям ще дадуть можливість покинути область або заїхати до неї.

Після цього, перетнути адмінкордон зможуть тільки вантажівки, транзитні автомобілі, сільськогосподарські машини, автомобілі підприємств, що забезпечують життєдіяльність області. Приватні особи, зареєстровані в області, зможуть безперешкодно повернутися, проте виїхати з неї вже не зможуть. Усіх інших в область не пускатимуть.

Тим, хто працює в області, але не проживає там, глава ОДА порадив переїхати на час карантину або домовитися з роботодавцем про перехід на віддалений режим роботи.

Також Осачук додав, що після введення карантину у всьому регіоні, контрольно-пропускні пункти в окремих населених пунктах, де є спалах коронавірусу, приберуть.

Водночас на кордоні області розмістять 5 контрольно-пропускних пунктів у населених пунктах: Вижниця, Орельці, Звенячин, Атаки й Новодністровськ. На них будуть працювати рятувальники, співробітники поліції і нацгвардія.

Глава ОДА підкреслив, що всі заходи, які вводяться, мають одну єдину мету – "допомогти людям знайти причину залишитися вдома".

Сергій Осачук поінформував, що в області 2 квітня було офіційно підтверджено ще 28 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Серед інфікованих – троє дітей і дев'ять осіб старших 55-ти років.

Загальна кількість заражених коронавірусом в області становить 171 осіб. Вона займає друге після Києва місце за кількістю інфікованих новим коронавірусом.

1 квітня на Буковині був зареєстрований п'ятий летальний випадок унаслідок COVID-19. У Сокирянах померла 68-річна пенсіонерка.

16 березня в Чернівцях померла 33-річна жінка з коронавірусом, 30 березня – 84-річний чоловік, 31 березня – 65-річна жінка і 58-річний чоловік.

Станом на вечір 2 квітня, в Україні загальна кількість померлих від коронавірусу зросла до 22.

Фото: УНІАН

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: