14.11.2019, 16:05

Бюджет-2020 не розв’язує питання бідності

Уряд проігнорував виконання постанови Верховної Ради та Указу президента від 20 вересня, який передбачав доопрацювання бюджету на 2020 рік.

На цьому наголосив заступник Голови фракції «Батьківщина» Іван Крулько під час розгляду законопроєкту №2000 «Про Державний бюджет України на 2020 рік», - повідомила пресслужба партії. 

Політик зауважив, що кошторис на наступний рік не покращує соціальних стандартів для вчителів, лікарів, пенсіонерів та малозабезпечених верств населення.

«Сам уряд вказував у проєкті бюджету, що прожитковий мінімум для непрацездатної особи повинен становити 3269 грн. Чому тоді мінімальна пенсія – 1638 грн – удвічі менша за прожитковий мінімум? Це те закінчення епохи бідності, про яке нам розповідали?» – поцікавився народний депутат.

Іван Крулько вказав і на те, що уряд у проєкті бюджету не виконав навіть поставлених президентом завдань щодо економічного зростання, розвитку гірських територій українських Карпат і збільшення Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

«Ми чули амбітні плани про зростання ВВП на 40%. Натомість – бачимо 3,7% росту. Жодних драйверів і маркерів економіки у бюджеті немає. Не враховані інфраструктурні проєкти», – зауважив парламентар.

За словами політика, уряд не заклав до бюджету належних коштів для розвитку регіонів.

«У першому читанні подали 9,5 мільярдів, попрацювали над ним, залишилось 7,5.  Держбюджет на 2020 рік не реалізує питання виходу з епохи бідності, а після голосування щодо розпродажу землі ми отримаємо ще й епоху кріпацтва», – підсумував Іван Крулько.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: