• Головна
  • Новини
  • Білорусів закликають до страйку, вимагають нових виборів

11.08.2020, 10:20

Білорусів закликають до страйку, вимагають нових виборів

У Білорусі відсьогодні анонсували загальнонаціональний страйк.

Про це повідомляє NEXTA в телеграм-каналі, передає Укрінформ.

Білорусів закликають не виходити на роботу, поки влада не виконає три вимоги. Серед них - «визнання опозиційного кандидата Світлани Тіхановської новим президентом Республіки Білорусь, звільнення всіх політв'язнів і проведення нових чесних виборів».

Як наголошується в повідомленні, страйк - законний спосіб протесту, закріплений у Конституції РБ. Організатори переконують, що за участь у страйку затримувати не будуть, а «звільнити всіх неможливо».

Дослівно: "Режим тримається виключно на нас, і страйк – це те, чого він боїться найбільше. На податки від нашої праці він годує свою армію чиновників і бандитів у чорному, які стріляють мирним людям у спину.

Загальнонаціональним страйком ми доб'ємося:

  • Визнання Світлани Тихановської новим президентом Республіки Білорусь
  • Звільнення всіх політичних в'язнів
  • Проведення нових чесних виборів

Страйк – це повністю законний, прописаний у Конституції, вид протесту. За нього вас не затримають, а звільнити всіх неможливо. Хто тоді буде працювати?

Наше опитування показало, що більше 2/3 білорусів готові не вийти сьогодні на свої робочі місця, щоб остаточно поховати режим.

 

Цей текст уже читає кожен 10-й білорус. Але через проблеми з інтернетом багато хто може не знати про початок Загальнонаціональної страйку – розкажіть про нього колегам, друзям і родичам. Розклейте листівки на стінах своїх підприємств, під'їздах, зупинках та інших громадських місцях. І тоді вже завтра до нього підключаться взагалі усі!

Фотографіями своїх страйкуючих колективів і розклеєних листівок обов'язково діліться з нами. Давайте зробимо з похорону диктатури свято!".

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За попередніми даними ЦВК Білорусі, за чинного главу держави Олександра Лукашенка, який незмінно керує країною з 1994 року, проголосували 80,23% виборців.

У країні проходять акції протесту. За інформацією МВС Білорусі, силовики затримали близько 3000 учасників протестів у різних частинах країни.

Фото: Наша Ніва

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: