• Головна
  • Новини
  • Банкова дала уряду три місяці на перелік держпідприємств, заборонених до приватизації

28.10.2019, 15:33

Банкова дала уряду три місяці на перелік держпідприємств, заборонених до приватизації

Уряд протягом трьох наступних місяців сформує та передасть парламенту перелік державних підприємств, які буде заборонено передавати на приватизацію.

Про це на пресконференції розповіла заступник керівника Офісу Президента Юлія Ковалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується стратегічних підприємств, уряд має протягом трьох місяців внести до парламенту перелік тих стратегічних державних компаній, де держава за собою залишить контрольний пакет акцій... Підготовка до приватизації великих підприємств займає від 6 до 12 місяців. Великі підприємства не продаються з сьогодні на завтра. Острах, що якесь підприємство (до формування переліку, - ред.) буде продане - це фізично неможливо", - сказала Ковалів.

Вона підкреслила, що, окрім того, закон про приватизацію має широкий перелік майна, яке не може бути продане. "Якщо майно не підлягає приватизації, то і підприємство не підлягає приватизації", - додала представниця ОП.

Нагадаємо, Офіс Президента передає на приватизацію перші п'ять підприємств Державного управління справами та готує до продажу ще дев'ять.

Перші комерційні підприємства, що були у підпорядкуванні Державного управління справами, передаються на приватизацію до Фонду держмайна відповідно до указу Президента. Це - готель "Дніпро", ДП "Чайка", ДП "Центрсервіс", "Технобуд" та "Українські телекомунікаційні мережі".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: