• Головна
  • Новини
  • Банківський законопроєкт “схуд” із понад 16 тисяч до 241 поправки

08.05.2020, 17:07

Банківський законопроєкт “схуд” із понад 16 тисяч до 241 поправки

Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики затвердив скорочену таблицю до законопроєкту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д).

Про це повідомив перший заступник голови комітету Ярослав Железняк (фракція "Голос") у Facebook.

"Історія з банківським законопроєктом на нашому Комітеті добігає кінця. Тільки що затвердили скорочену таблицю та внесли техніко-юридичні зауваження (5 технічних поправок). Загальна кількість 241 правка", - інформував депутат.

Він зауважив, що 11 правок було відхилено.

"Як голова лічильної комісії підтвердив правильність голосування. Дорога законопроєкту до голосування Ради в цілому 13 травня відкрита", - підсумував Железняк.

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 квітня застосувала особливу процедуру розгляду в другому читанні проєкту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д).

Процедура передбачає, що у випадку, коли до законопроєкту вноситься більше поправок, ніж у ньому є пунктів, але не менше 500 поправок, він може розглядатися за спеціальною процедурою. Ініціювати її можуть не менше 150-ти депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР. А рішення про розгляд за спеціальною процедурою може ухвалити лише парламент 226 голосами. Спеціальна процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат – на розгляді однієї не врахованої комітетом поправки.

Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д) і скоротила терміни підготовки його до другого читання.

Закон, зокрема, унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з держбюджету їхнім попереднім власникам.

За час підготовки законопроєкту №2571-д до другого читання депутати внесли до нього понад 16 тисяч поправок.

Ухвалення законопроєкту у другому читанні планується на позачерговому засіданні парламенту 13 травня.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: