02.11.2021, 20:23

«Арена Львів» майже вилізла з боргів

Стадіон «Арена Львів» - це багатофункціональна структура, яка, окрім ігрового поля, включає в себе медіа-центр, конференц-зали, фан-кафе, ресторан. У зв’язку з пандемією коронавірусу на кінець 2020 року у стадіону, який є державним підприємством, були заборгованості перед працівниками по заробітній платі, податкові та комунальні борги.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Проте завдяки залученню нових партнерів, організації заходів (в тому числі, проведенню матчів), а також завдяки сприянню органами влади у виділенні коштів, інфраструктура підприємства оновлюється. Борг по зарплаті закритий повністю, а податковий борг – на 80%. Про це на брифінгу про спортивну інфраструктуру області розповіла директорка стадіону Ольга Манько, яка очолює підприємство з 2020-го року.

«Цього року на Арені досягнуто спільних домовленостей щодо співпраці з  футбольними клубами - зараз в нас грають ФК «Рух» та ФК «Львів». Також було здійснено низку великих заходів, таких як Міжнародний економічний форум, бізнес-форум, форум туристичної індустрії, Івент-форум, Форум медсестер, тощо. Ми провели понад 5 великих виставок, відкрили двері для проведення концерту “Української пісні”, “Дискотеки 90-х” та інших концертів на Арені. Крім того, прийняли Збірну Україну із матчем з Боснією-Герцеговиною. До речі, в листопаді чекаємо на відбірковий матч молодіжної команди України на чемпіонат Європи 2023 року, наші гратимуть з Сербією. Кожного тижня на Арені щось відбувається і це чудово.

Одним із моїх пріоритетів було зміцнення матеріально-технічної бази підприємства, і завдяки фінансовій підтримці Міністерства молоді і спорту вдалося закупити у цьому році нові газонокосарки, реноватор, нові лампи для освітлення газону. Плануємо оновити серверне та медіаобладнання. Також вдалося закупити захисні плити для газону для проведення концертів, і тепер організатори великих турів можуть надійно планувати графік гастролей із нашою локацією», - зазначила Ольга Манько.

Вона також розповіла, що і далі планується залучення нових партнерів, щоб акумулювати кошти на  поточні та капітальні ремонти стадіону і розвиток в напрямку його оновлення. За її словами, найбільш вигідною є співпраця щодо проведення матчів збірної, футбольних матчів УПЛ, концертів, а також форумів та конференцій, які тривають по декілька днів.

«Виклики, які є перед нами зараз – це запровадження «червоної» зони епіднебезпеки. Колектив підприємства вакцинований на 80% і ми робимо все можливе, аби забезпечити якісну перевірку ПЛР-тестів та ковід-сертифікатів на заходах, які відбуваються на Арені. Маючи велику площу медіа-центру та ресторану, ми можемо забезпечити дотримання необхідної дистанції між людьми на заходах», - зауважила Ольга Манько.

Окрім того, вона повідомила, що на території стадіону компанія «Нова Пошта» планує встановити антивандальні тренажери, на яких зможуть займатися усі охочі, а також наразі ведуться переговори щодо створення на стадіоні тенісних кортів.

«Робимо все, аби стадіон став центром культурного, мистецького, спортивного та концертного життя міста», - наголосила директорка найбільшої спортивної арени області.

Фото: Прес-клуб Львів

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: