• Головна
  • Новини
  • Американська телеведуча захопилася українськими писанками

03.04.2019, 10:39

Американська телеведуча захопилася українськими писанками

Марта Стюарт, американська бізнес-леді, телеведуча і письменниця, автор безлічі книг з порадами з домоводства в своєму кулінарному блозі назвала українські писанки найкрасивішими великодніми яйцями.

Традиція фарбувати і розписувати пасхальні яйця характерна не тільки для східних слов'ян, але і для всього християнського світу. У Великобританії, Німеччини, Франції фарбовані яйця в останні 100 років замінили на шоколадні яйця в кольоровій обгортці. Повідомляє НВ із посиланням на блог американської телеведучої і письменниці.

Марта Стюарт регулярно ділиться ідеями оформлення великодніх яєць - колекція зібралася досить значна: тут різнокольорові дерев'яні яйця, двокольорові яйця, яйця, загорнуті в шовк, яйця-коробочки з кіндер-сюрпризів, яйця, прикрашені наклейками-камеями і ін. Українські писанки в своєму блозі вона назвала найкрасивішими крашанками з усіх, які доводилося бачити.

У пошуках натхнення перед Великим святом Великдень 2019 блог Марти Стюарт пропонує звернути увагу українську традицію розписування великодніх яєць - створення писанок, якій вже більше тисячоліття. Автор звертає увагу на те, що в той час як по всьому світу намагаються полегшити собі підготовку до Великодня, українці продовжують старанно розписувати яйця за допомогою олівця, воску і барвника. На сайті також є докладна інструкція, як створити писанку за допомогою воску.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: