• Головна
  • Новини
  • 82% всіх померлих від COVID-19 - це літні люди віком понад 60 років

21.09.2021, 10:34

82% всіх померлих від COVID-19 - це літні люди віком понад 60 років

За весь час пандемії в Україні померло 54 919 осіб, з них 44 940  - люди віком понад 60 років. Вони найвразливіші до коронавірусу. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, - повідомили в МОЗ. 

“82% всіх померлих від COVID-19 - це літні люди віком понад 60 років. Тому вакцинація цієї групи людей залишається пріоритетом МОЗ. Зараз в Полтавській області завершується пілотний проект мобілізації на вакцинацію саме старшого населення. В двох громадах волонтери заздалегідь запрошували людей на вакцинацію, утворювали організовані колективи і потім мобільна бригада одномоментно щепила всіх охочих. Таким чином динаміка вакцинацій збільшилась в рази і саме серед людей віком 60+”, - сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Він пояснив, що  людям, особливо пенсіонерам, надавали доказову інформацію про безпечність та ефективність вакцин, а також відповідали на їхні питання. 

Єдиним способом захистити себе від важкого перебігу та смерті від COVID-19 є вакцинація. Усі вакцини, які використовує Україна, пройшли суворі перевірки на безпечність та ефективність та схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я для екстреного застосування. Їхня ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті вища за 90%.

Пам’ятайте, що хронічні хвороби та похилий вік не є протипоказами до щеплення! Допоможіть своїм літнім родичам та знайомим записатися на щеплення від COVID-19 та запишіться самі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: