• Головна
  • Новини
  • 8 спортсменів та 10 тренерів Львівщини отримуватимуть президентські стипендії

11.11.2021, 17:59

8 спортсменів та 10 тренерів Львівщини отримуватимуть президентські стипендії

За медалі Олімпійських Ігор та чемпіонатів Європи і світу талановитим та перспективним спортсменам призначили президентські стипендії. Відповідне рішення схвалили учора на засіданні Кабінету Міністрів України. Усього передбачили 206 стипендій.

Про це йдеться на сайті Львівської ОДА.

У списку - 8 спортсменів Львівщини та 10 тренерів. Відтак, за друге місце на Олімпійських Іграх стипендію у розмірі 15 прожиткових мінімумів* отримуватиме велосипедистка Олена Старікова. На бронзових призерів Олімпіади Станіслава Горуну та Аллу Черкасову чекають винагороди у розмірі 14 прожиткових мінімумів. Премії чекають і на тренерів атлетів Євгена Болібруха, Антона Нікуліна. 

За друге місце на чемпіонаті Європи премію у розмірі 8 прожиткових мінімумів отримає Георгій Іваницький. Нагороди чекають і на його тренерів Тетяну Образцову та Василя Ткачека. 

За друге місце на чемпіонаті світу серед молоді премію отримуватиме важкоатлету розмірі  Богдан Гоза 7 прожиткових мінімумів. Отримуватиме винагороду і тренер Богдана Андрій Гентош. Стипендії чекають і на лучниць Варвару Ілляш та Жанну Наумову, бронзовим призеркам чемпіонату світу, у розмірі 6 прожиткових мінімумів. На їх тренерок, Світлану Колядніцеву та Марію Гавелко, також чекають премії. Стипендію у такому ж розмірі чекає і на талановиту борчиню, чемпіонку Європи Оксану Чудик та її тренерів Степана Ткачишина та Олександра Раковського. Чекає премія і на тренера борчині Марії Винник, яка сьогодні не виступає за Львівщину, Ореста Скобельського.

Призерам Олімпійських ігор стипендії виплачуватимуться впродовж двох років, решті – один рік.

*прожитковий мінімум складає 2481 грн

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: