• Головна
  • Новини
  • 7 грудня люди заблокують вул. Пластову - протест проти будівництва сміттєвого заводу

06.12.2019, 14:27

7 грудня люди заблокують вул. Пластову - протест проти будівництва сміттєвого заводу

У суботу, 7 грудня, з 12.00 до 14.00 год. у Львові активісти збираються перекривати вул. Пластову (на кільцевій розв'язці, біля переїзду), щоб привернути увагу до "нашої спільної проблеми" - намірів спорудити на цій вулиці сміттєпереробний завод.

Про це повідомлено на ФБ сторінці Правда про Пластову,13

"Цей район роками потерпає від діяльності очисних споруд, які щодня отруюють мешканців випарами аміаку, сірководню та летких органічних сполук, бо гроші, які мали б бути спрямовані на модернізацію львівських очисних споруд, осідають у кишенях чиновників.

Замість модернізації очисних, мер та депутати вирішили остаточно "добити" цей район, ускладнивши цю екологічну катастрофу розташуванням ще одного пожерача людського здоров'я та передвісником передчасної смерті - так званим, механіко-біологічним комплексом з переробки відходів.

Ми вимагатимемо:

- припинити будь-які роботи, пов'язані з будівництвом заводу, допоки не буде проведено СЕО ( стретегічна екологічна оцінка), яку вони були зобов'язані зробити, але не зробили.

- 1.6млн. грн, які лкп "Зелене місто" хотіло витратити на саморекламу, спрямувати на встановлення стаціонарного пункту екомоніторингу на вул. Пластовій з цілодобовою ретрансляцією даних в інтернет, в режимі он-лайн.

- змінити технологію та місце розташування такого комплексу.

Нагадаємо, учора 5 грудня, у Києві відбулася зустріч з представниками ЄБРР, на якій львівське КП «Зелене місто» відзвітувало про перші досягнення у рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу.  Йшлося також про запуску інформаційної кампанії проєкту реконструкції Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу. У заході взяв участь міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, у 2018 році місто Львів отримало від ЄБРР кредит € 20 млн, який доповнюється інвестиційним грантом у розмірі € 10 млн з Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), донорами якого є Європейський Союз, Данія, Естонія, Фінляндія, Німеччина, Ісландія, Ірландія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Словаччина, Швеція, Швейцарія, США та Україна, а також грантом € 5 млн з коштів Фонду чистих технологій (ФЧТ), призначених для кліматичних інвестицій (CTF). Ці кошти використовуються для підтримки реконструкції Грибовицького сміттєзвалища та будівництва у Львові заводу з механіко-біологічної переробки твердих побутових відходів (ТПВ).

Фото - Zik.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: