18.09.2019, 08:19

26 Book Forum стане доступним для людей з порушеннями слуху

Уперше під час BookForum відбудеться переклад на жестову мову. Цього року 14 подій стануть інклюзивними для людей, які не чують. Серед них презентації книг, дискусії, воркшопи, також на жестову мову будуть перекладені події для дітей.

Про це повідомила прес-служба Форуму.

Доступним Book Forum організатори робитимуть спільно із інклюзивним мистецьким проектом «Почути». Команда цього проекту вже 3 роки робить поезію та загалом мистецтво доступними для людей з інвалідністю.

«BookForum- велика культурна формація, що збирає сотні тисяч людей довкола мистецтва, літератури, творчості. Ми усі разом виступаємо за доступність і право кожного на змістовне дозвілля. Інклюзія – це не мода, а право однієї людини та повага іншої до потреб того, хто поруч», – розповідає співзасновниця проекту «Почути» Олександра Смірнова.

Організатори запрошують усіх людей із порушеннями слуху ознайомитись із літературою під час 26 BookForum. Вхід на всі інклюзивні події – безкоштовний.

Події для дітей, які супроводжуватимуться перекладом на жестову мову

  1. «Як не бути колючкою» – гра-розвага-презентація книжки-білінгви «Історії Люсі Робін»
    Двомовна новинка (українською і англійською) для діток віком від 3 до 9 років. «Історії Люсі Робін» – це добрі повчальні історії для дітей про сімейні цінності, про любов, про те, як важливо слухатися батьків, цінувати себе та ближніх, про дружбу, вірність, наполегливість та інше. Подія в програмі.
  2.  Квест-презентація серії книжок видавництва «Ранок» і ЛА «BaraBooka» для дітей 9+
    Інтерактивне читання та захоплива гра з авторками Олесею Мамчич, Галиною Ткачук, Ольгою Купріян і Ганною Осадко. Завдяки квесту читачі дізнаються ключові родзинки всіх новинок у серії. Подія в програмі.
  3. Зайчикові читання з письменником Іваном Андрусяком, лауреатом премії імені Лесі Українки
    Іван Андрусяк – відомий український поет, прозаїк, автор багатьої творів для дітей, талановитий літературний критик та перекладач. З 2005 року, після народження молодшої дочки, присвятив себе дитячій літературі. Вірші, що друкувалися в часописах, альманахах і антологіях, увійшли до книжки «М’яке і пухнасте». У 2007 році була надрукована повість-казка для дошкільнят і молодших школярів «Стефа і її Чакалка». Головним своїм дитячим твором письменник називає повість «Дядько Барбатко сміється» .З 2014 року — головний редактор видавництва «Фонтан казок». Подія в програмі.
  4. Жахливі читання в бібліотеці
    Д
    уже загадкова подія, яку обов’язково має відвідати кожен книгоман. Подія в програмі.
  5. Як створити шедевр?
    Знайомство з відомими картинами та скульптурами. Діти виконують завдання, пов’язані з історією створення шедеврів, а у фінальному завданні створюють колективно мистецький твір. Мета воркшопу: показати, що створити мистецький твір може кожна дитина. Подія в програмі.
  6. Я не читаю книжок: виготовлення артбуків з дітьми
    Графічний альбом чи артбук — колекція зображень та ілюстрацій, зібрана у вигляді альбому під однією обкладинкою. Вміст графічного альбому майже завжди пов’язаний між собою спільною темою, будь то твори окремого образотворчого жанру, образотворчого або фотомистецтва взагалі або конкретного художника або фотографа.Під час майстер-класу діти дізнаються історію походженння артбуків та створять власний примірник. Подія в програмі.

Події для дорослих, які супроводжуватимуться перекладом на жестову мову

  1. «Чоловік і жінка: парадокси стосунків» презентація роману Галини Вдовиченко «Найважливіше – наприкінці»
    Книга «Найважливіше – наприкінці» не розчарує прихильників творчості Галини Вдовиченко. Окрім завжди актуальної теми міжлюдських стосунків, на читача чекає зустріч зі знайомими героями роману «Пів яблука». Подія в програмі.

2. Презентація збірки інклюзивних оповідань «Terra інклюзія 2019»
Книга містить твори переможців та фіналістів Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у категорії спецвідзнаки «Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія».
Оповідання збірки – «абсолютно різні за літературним відтворенням, але вони об’єднані любов’ю, спрагою до життя, силою людського характеру та волі. Життєві обставини у всіх літературних героїв різні, але всі вони прагнуть жити гідним повноцінним життям. Сила людини попри обставини та можливості, незалежно від віку та статі. Серед оповідань збірки читачі різного віку та літературних уподобань знайдуть собі «свій» твір. Подія в програмі.

3. Читання «Говорити: жіночі голоси сучасної літератури»

У читаннях візьмуть участь Денисенко Лариса, Калитко Катерина, Гусейнова Олена, Бабкіна Катерина, Кіяновська Маріанна, Карпа Ірена. Подія в програмі.

4Презентація книжки Катерини Бабкіної «Мій дід танцював краще за всіх»

Нова книжка Катерини Бабкіної «Мій дід танцював краще за всіх» — це серія оповідань, що складаються в єдину історію п’яти родин, діти з яких знайомляться в школі першого вересня в перший рік незалежності України та залишаються друзями на все життя. Подія в програмі.

5You are the man: Дорж Бату, історія однієї людини, яка захотіла все змінити

Пройти шлях історика – журналіста – працівника НАСА. Із Бурятії переїхати в Україну, а далі вирушити аж за океан, щоб віднайти своє покликання. Про переломні моменти життя та кордони, які існують в нашій голові у відвертому інтерв’ю з Доржем Бату. Подія в програмі.

6. Підліткова література навиворіт, або Чи краще знають дорослі?

Що шукають в книжках підлітки? Достовірний образ себе, вільний від стереотипів, в який можна повірити. Але чи видавці, батьки, бібліотекарі – особи, що причетні до вибору книжок, готові дослухатися до голосу «дитини», або ж «Дорослі знають краще»? Подія в програмі.

7. Презентація книги «Червона сукня моєї тітоньки». Історія хвороби, любові до життя, чесності та надії

717 слів про жінку, яка захворіла на рак грудей. Зворушлива ілюстрована поезія у прозі — не про мужність у боротьбі зі смертельною недугою, а про красу та жіночність, здатність проживати кожну мить яскраво й творчо, з любов’ю і радістю. Подія в програмі.

8. Ольга Герасим‘юк: мандри за мапою серця. Розмова про книжку «Я повернулася. Люблю»

Презентація збірки есеїв української журналістки Ольги Герасим’юк. Захопливі подорожі, знайомство з світом через призму людських доль, доленосні знайомства, втрати та віднайдення себе – про все це у чуттєвій розмові авторки з Мар’яною Савкою. Подія в програмі.

Нагадаємо, 26 BookForum відбудеться 18-22 вересня у Львові.26 BookForum відбувається за підтримки Українського культурного фонду.  Організатор – Громадська організація «Форум видавців». Співорганізатори:  ДУ «Український інститут книги», Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація.  

Фото - dt.ua

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: