• Головна
  • Новини
  • 2021 року на дорогах Тернопільщини сталось 2830 ДТП, внаслідок яких загинуло 76 людей

10.01.2022, 10:38

2021 року на дорогах Тернопільщини сталось 2830 ДТП, внаслідок яких загинуло 76 людей

За минулий рік співробітники поліції Тернопільської області оформили 63 829 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку.

Про це повідомила поліція Тернопільської області

За інформацією управління превентивної діяльності обласної поліції, упродовж минулого року на дорогах Тернопільщини трапилося 2830 дорожньо-транспортних пригод. Із них 623 – з постраждалими, в яких 76 людей загинули, ще 826 – отримали травми різного ступеня тяжкості. 217 автопригод вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. 49 аварій трапилося за участю пішоходів.

Основні причини ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху.

За 2021 рік тернопільські поліцейські виявили 1687 осіб, котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. На порушників склали адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За це передбачена відповідальність – позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне вчинення такого правопорушення протягом року доведеться сплатити суму вдвічі більшу.

Правоохоронці закликають усіх учасників дорожнього руху бути обережними та дотримуватися правил безпеки. Вирушаючи в дорогу, враховуйте погодні умови. Обов’язково користуйтесь пасками безпеки та нагадуйте про це пасажирам. Якщо перевозите в автомобілі дитину, встановіть на задньому сидінні автокрісло та простежте, щоб воно було добре закріплено.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: