• Головна
  • Новини
  • «Афера століття»: у громади Львова вкрали три десятки приміщень

01.03.2019, 11:09

«Афера століття»: у громади Львова вкрали три десятки приміщень

Триває розслідування так званої «Афери століття», внаслідок якої з комунальної власності територіальної громади Львова вивели десятки комерційно привабливих приміщень, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як повідомили у прокуратурі, упродовж 2016-2017 років з комунальної власності територіальної громади міста Львова незаконно вибули 28 нежитлових приміщень, зокрема, на пл.Св.Теодора, вул.Стецька, пр.Свободи, вул.Б.Хмельницького, вул.Зелена, вул.Дністерська, вул.Півколо, вул.Сихівська, вул.Старознесенська, вул.Личаківська, вул.Пекарська, вул.Мазепи, вул.Шота Руставелі, вул.Лазаренка, вул. Костя Левицького, вул.Саксаганського, вул. Ю.Дрогобича, вул.Кониського, вул. І.Богуна, вул.Тесленка, вул.Замкова, вул.Ярошинської, вул.Антоновича, вул.Кибальчича, вул.Свенціцького, пл.Ринок та вул.Стара. 

У кримінальному провадженні проведено низку допитів, більше 10 обшуків, 7 тимчасових доступів до речей та документів, в ході яких вилучено значний обсяг документації, призначено експертизи, а також накладено арешт на майно.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває.

Також, у рамках розслідування так званої «Афери століття» повідомлено про підозру приватному нотаріусу Львівського міського нотаріального округу за ч.3 ст.365-2 КК України, яка вчиняла нотаріальні дії щодо об’єктів, які незаконно вибули з комунальної у приватну власність. 

У червні 2017 року винесено постанову про закриття кримінального провадження стосовно підозрюваної у зв’язку з її смертю.

Крім цього, оголошено про підозру ще 4 особам, які незаконно заволоділи 13 об’єктами комунальної власності. 

Стосовно 2 осіб обвинувальні акти скеровано до суду для розгляду по суті (судовий розгляд триває), а щодо 2 інших – кримінальні провадження зупинено у зв’язку з їх розшуком. 

Більше того, органами прокуратури Львівської області активно вживаються заходи представницького характеру, спрямовані на захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності, у тому числі щодо повернення у власність територіальної громади м.Львова приміщень, які незаконно вибули, сплати орендної плати за договорами, а також стягнення коштів на розвиток інфраструктури міста. 

Так, у минулому році судами задоволено 20 позовів прокурорів на суму 12,8 млн грн. Забезпечено виконання рішень на суму на майже 20 млн грн. У провадженні судів перебуває 18 позовів на суму понад 240 млн грн. 

Окрім цього, з метою захисту інтересів держави органи прокуратури ініціювали подання позовних заяв про витребування майна з чужого незаконного володіння. 

У порядку представницької діяльності пред?явлено 8 позовних заяв (у справі «Афера століття») про скасування державної реєстрації права власності та витребування майна – нежитлових приміщень. 

На даний час уже розглянуто та задоволено 3 позови щодо повернення у комунальну власність приміщень площею 1417,4 кв м. 

При цьому, прокурори постійно здійснюють моніторинг рішень судів, які постановлено без їх участі та порушують інтереси держави чи територіальної громади міста. 

Лише у 2018 році внесено 9 апеляційних скарг, з яких уже розглянуто та задоволено 6. Робота на вказаному напрямку триває.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: