• Головна
  • Новини
  • ВООЗ поки не рекомендує комбінувати різні вакцини від COVID-19

10.04.2021, 13:14

ВООЗ поки не рекомендує комбінувати різні вакцини від COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) поки не рекомендуватиме проводити щеплення антикоронавірусними вакцинами від двох різних виробників - задля прискорення процесу вакцинації.

Про це заявила в п'ятницю, 9 квітня, в Женеві офіційна представниця ВООЗ Маргарет Харріс. За її словами, наявних даних недостатньо, щоб сказати, чи можлива комбінація різних препаратів, пише DW.

Харріс нагадала, що стратегічна консультативна група експертів (СКГЕ, SAGE) з імунізації радила застосовувати один і той самий продукт для введення обох доз, представляючи в лютому рекомендації щодо застосування вакцини шведсько-британської компанії AstraZeneca. Тоді фахівці наполягали на проведенні специфічних досліджень щодо взаємозамінності.

Комісія в Берліні вважає комбінацію безпечною

Натомість Постійна комісія з вакцинації (Stiko) при Інституті імені Роберта Коха в Берліні 9 квітня заявила, що вважає комбінацію двох препаратів безпечною.

Головне управління охорони здоров'я Франції, своєю чергою, зазначило, що всі провакциновані AstraZeneca у віці до 55 років повинні отримати другу дозу іншої вакцини.

Раніше Європейське агентство з лікарських засобів (ЄАЛЗ) додало інформацію про можливість появи тромбозів в опис вакцини проти коронавірусу Vaxzevria (до перейменування - AstraZeneca). Це випливає з оновлених характеристик препарату. "Поєднання тромбозів і тромбоцитопенії, що іноді супроводжується кровотечею, в дуже рідкісних випадках спостерігалося після вакцинації препаратом Vaxzevria", - зазначається в описі.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: