26.01.2023, 12:45

Що приготувати на електрогрилі

Страви, приготовані на електрогрилі, мають неперевершені вигляд і аромат. Вони корисні через відсутність зайвого жиру і завдяки збереженню більшої кількості вітамінів, поживних речовин. Тушковані, запечені або підсмажені смаколики можна споживати навіть при дієтичному харчуванні.

Купляючи прилад, слід звернути увагу на матеріал поверхні, потужність, наявність різних режимів прожарювання, антипригарного покриття, функції автовідключення, таймеру, індикатору нагріву. Від них залежить швидкість, зручність роботи й те, скільки коштує електрогриль.

Які продукти можна приготувати на електричному грилі

Це можуть бути м’ясні, рибні, грибні, овочеві страви.

М’ясо

Побутовий кухонний прилад можна придбати навіть тільки заради соковитого ніжного стейку. Ні в духовці, ні в мультиварці ви не отримаєте м’яса з таким неповторним смаком та ароматом. На електричному грилі також вийде посмажити сосиски, сардельки, ковбаски.

Для приготування стейку підійде свинина, яловичина, індичка. Нарізане на великі шматки м’ясо підсушується за допомогою паперових рушників, після чого солиться та натирається спеціями. Щоб отримати гостріший і пікантніший смак, його можна завчасно промаринувати в соусі зі спеціями.

Шматки м’яса викладаються на решітку приладу, розігрітого до потрібної температури, й підсмажуються з обох боків. Час процесу вказано в інструкції до техніки. Він залежить від виду м’яса, потужності електрогриля.

Риба

Для приготування на грилі краще вибирати жирні сорти риби (форель, тунець, скумбрія, горбуша, дорада, кета, оселедець, морський окунь), завдяки чому готова страва вийде дуже соковитою. Якщо жиру недостатньо, кухарі радять додатково використовувати соус або маринад. При цьому рибні шматочки збережуть у своєму складі достатню кількість Омега-3, мінеральних речовин, кальцію, фосфору.

На приготування риби йде від 5 до 20 хвилин – в залежності від сорту та розмірів. Підсмажувати її можна цілком або шматочками товщиною 2-3 см. Для рівномірного прожарювання бажано зробити на них невеликі надрізи.

Овочі, гриби

Це ідеальна страва для людей, яких цікавить здорове харчування. Для запікання підходять баклажани, капуста, перець, кукурудза, спаржа, цибуля, цукіні. Їх нарізають кружальцями або пластинами товщиною не більше 1 см, після чого солять за смаком та приправляють спеціями. Гриби смажаться цілими або розрізаними навпіл.

На приготування овочів-гриль з приємним ароматом і вишуканим смаком знадобиться 5-8 хвилин. Такий спосіб обробки дозволяє зберегти в їхньому складі мікроелементи, вітаміни, корисні речовини, які позитивно впливають на здоров’я.

Фрукти

Якщо дуже хочеться солоденького, а тістечка і цукерки під забороною, можна приготувати корисні смаколики. Через вплив високих температур, рідина з них випаровується, а цукор кристалізується. Готові страви мають приголомшливий вигляд, аромат і насичений смак. Вони не нашкодять ні фігурі, ні здоров’ю вцілому.

Бутерброди

Прилад також допоможе у приготуванні шаурми, млинців, сендвічів. Для цього використовуються класичні рецепти, але процес займає значно менше часу. Підсушений продукт отримує рум’яну скоринку, неповторний смак і аромат.


 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: