18.01.2019, 22:21

Водійські права без курсів - ініціатива

В Україні хочуть дозволити здавати на водійські права без проходження курсів.

Це стосується отримання водійських прав категорій А, А1, А2, АМ, В, В1 і ВЕ.

"Сьогодні отримання водійських прав - одна з найпопулярніших послуг. Щоб її отримати, потрібно підготувати великий пакет документів, пройти кілька етапів процедур і найважливіше - курси, в середньому 140 годин навчання. Це зайве бюрократичне навантаження на громадян і досвід багатьох країн світу, зокрема Німеччини, Великобританії, Норвегії, Чехії та Польщі свідчить про те, що ці процеси можна оптимізувати і зробити отримання послуги швидшим і простішим для громадян", - написав Парцхаладзе у соцмережі.

За підсумками розширеного засідання робочої групи з вироблення єдиних підходів до розвитку адміністративних послуг в регіонах було доручено МВС України разом з Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та іншим зацікавленим органам вивчити найкращий світовий досвід для можливості спростити отримання цієї послуги.

 
 
 

Відповідно до доручення, планується ґрунтовно проаналізувати існуючу ситуацію і досвід інших країн і розробити ряд змін для оптимізації послуги, зменшення навантаження на громадян шляхом видалення бюрократичної і корупційної складової.

За підрахунками експертів, після цього кількість часу на отримання послуги може скоротитися в цілому на 95%.

Згідно з дорученням, заплановано зменшити кількість процедур і документів, а також витрати кандидатів за рахунок вибору прийнятного способу підготовки до іспитів - самостійного навчання або в спеціалізованих школах.

Також доручено Міністерству охорони здоров'я спільно з Міністерством внутрішніх справ, Мінекономрозвитку та іншими зацікавленими органами підготувати можливі зміни щодо спрощення в отриманні медичної довідки для оформлення водійських прав.

Йдеться про скорочення часу на проходження медогляду і можливу ??подачу такої довідки онлайн. 

epravda

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: