18.02.2019, 22:37

Укрпошта випустила марку до 575-ліття Брюховичів

Укрпошта випустила марки до 575-ліття Брюховичів - давнього, цікавого, зі своєю колоритною історією селища, що біля Львова.

Власні поштові марки в Україні вперше з'явилися в часи створення незалежної Української держави у 1918 році. Після цього, більш як 70 років Україна жила без власних марок, хоча ще 1947 р. УРСР стала членом Всесвітнього поштового союзу.

Лише з 1991 р. в Україні почали друкуватися власні марки незалежної держави, - пише  громадська активістка Юлія Лацик на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Такий незвичайний продукт, як персоніфікована поштова марка, вперше з’явився у світі лише 16 років тому. Ідея створення таких марок виникла в Австралії у 1999 р. Пошта Австралії вперше представила персоніфіковану поштову марку на Всесвітній філателістичний виставці у Мельбурні.

Дуже швидко цю ідею підхопили в Європі. Персоніфіковані поштові марки наступними вже презентували Королівська пошта Великобританії, Пошта Франції, Бельгії та Нідерландів. У 2004 році їх друк розпочала Пошта Польщі. В Україні друк персоніфікованих поштових марок розпочато Укпоштою у 2007 р.

Поштова марка — це не лише цінний папір, що є свідоцтвом оплати поштового відправлення. Це також візуалізація історії, такий собі сучасний літопис, який зберігає культурний та історичний спадок і нагадує нам, ким ми є. Це наша візитка світові і самим собі.

Поштові марки колекціонують, ними захоплюються та продають на аукціонах. Подумалось, а чому каталоги поштових марок не поповнити темою нашого селища Брюховичі – давнього, цікавого, зі своєю колоритною історією, якому цьогоріч виповнюється 575 років! Хороша оказія ювілей – ну ні ?

Тож відтепер нехай філателісти усього світу полюють за поштовими марками та конвертами, випуск яких приурочено до 575 роковин Брюхович.

Це подарунок нашому селищу, нам і наступним поколінням у пам'ять про 575 ліття Брюхович", - повідомила активістка.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: