• Головна
  • Новини
  • У Херсоні підпалили будинок фігуранта вбивства Гандзюк

07.11.2018, 17:28

У Херсоні підпалили будинок фігуранта вбивства Гандзюк

У Херсоні підпалили будинок фігуранта вбивства Гандзюк. Учасники акції ховали обличчя під балаклавами.

Отож, у день похорону Катерини Гандзюк, 7 листопада, двір колишнього помічника нардепа від “Блоку Петра Порошенка” Миколи Паламарчука Ігоря Павловського, якого звинувачують у посередництві між замовником і виконавцем вбивства активістки, невідомі закидали коктейлями Молотова.

Як повідомляє Народна правда, про це у Facebook написала журналістка Мар’яна П’єцух. Крім того на паркані будинку Павловського з’явилися написи “Смерть Собаці” і “Вбивця”.

За даними видання “Херсонці“, крім коктейлів Молотова, на територію двору закинули й й світлошумову гранату або вибуховий пакет. У дворі спостерігалося значне задимлення, проте нічого не зайнялося.

Ті, хто це зробив, були у балаклавах, попередньо вони заклеїли камери відеоспостереження.

Разом із тим, фото та відео акції з’явилися на Telegram-каналі організації С-14.

“Павловський на кримінальне прізвисько “Собака” заліг на лікарняний … Його будинок від сорому трохи загорівся”, – йдеться у підписі.

Нагадаємо, днями активісти розповсюдили інформацію, що посередником між виконавцями та замовником вбивства Катерини Гандзюк є раніше судимий Ігор Павловський на прізвисько “Собака”.

Разом із тим, 7 листопада у Херсоні атакували будівлю головного управління Нацполіції області – активісти незадоволені ходом розслідування вбивства Катерини Гандзюк. Будівлю закидали фаєрами і розмалювали. На фасаді з’явився портрет вбитої активістки і напис: “Убивць на нари”.

Катерина Гандзюк померла 4 листопада в київській лікарні. 

31 липня Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Постраждалу госпіталізували з хімічними опіками 40% тіла.

Поліція кваліфікувала напад на активістку як "хуліганство", але згодом перекваліфікувала на "умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого" і "замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю".

Після смерті Гандзюк кримінальну справу про замах на неї перекваліфікували за статтею "завершене умисне вбивство". 

3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко передав розслідування справи в Службу безпеки України. У Гандзюк – давній конфлікт із керівництвом херсонської поліції, яке вона звинувачувала у хабарництві. 

Того ж дня поліція відзвітувала про затримання підозрюваного в нападі на Гандзюк – раніше судимого мешканця Херсона Миколи Новікова. Суд заарештував його на 60 діб без права внесення застави. Сама потерпіла та свідки Новікова не впізнали. Гандзюк також наполягала на тому, що затриманий, швидше за все, непричетний до нападу на неї. 22 серпня прокуратура відмовилася від висунутої йому раніше підозри, і Новікова звільнили з-під варти.

У другій половині серпня поліція затримала ще п'ятьох підозрюваних. За версією слідства, Володимир Васянович мав подати сигнал про те, що Гандзюк вийшла з під'їзду. Микита Грабчук – облити її кислотою, попередньо купленої Віктором Горбуновим. Водієм групи був В'ячеслав Вишневський. на Сергія Торбіна як на організатора замаху вказали інші члени групи. Всі підозрювані брали участь в АТО в складі добровольчих підрозділів, а Торбін у 1997-2000 роках працював у херсонській міліції на посади оперативника. 

Чотирьох з п'яти підозрюваних відправили до СІЗО без права внесення застави. Усі підозрювані, крім Торбіна, зізналися у злочині.

Фото - С-14.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: