• Головна
  • Новини
  • У Львові стіну, де був мурал із зображенням Каті Гандзюк, замалювали

07.11.2020, 10:18

У Львові стіну, де був мурал із зображенням Каті Гандзюк, замалювали

У Львові 5 листопада знищили мурал із зображенням Катерини Гандзюк. Уже 6 листопада стіну зачистили та зафарбували, відтак від муралу не залишилося і сліду.

Стіна на вулиці Замковій, де був намальований мурал, належить Львівському університету МВС. Речниця Львівського університету МВС Галина Лемішко, каже в університет щодо створення муралу ніхто не звертався, пише Суспільне.

"Ця стіна є частиною історичного комлексу. Окрім цього, університет не може давати дозвіл на створення такого муралу. За дозволом потрібно звертатися до органів місцевого самоврядування", - додала Галина Лемішко.

Стінопис на вулиці Замковій, що поблизу Меморіалу пам'яті Героїв Небесної Сотні, зішкребли лопатами 5 листопада. Це зробили 4 чоловіків. Свідком інциденту став телеоператор Суспільного.

"Там один такий дуже кремезний чоловік почав одразу переходити на фамільярність, грубіянити мені, тикати. Я ще трохи побув і пішов, бо вже було небезпечно там залишатися", — каже очевидець Тарас Фомін.

Він також зафільмував на телефон відповідь:

"Ви вдома в себе на паркані дозволите собі робити таке? На паркані державної установи, де має бути відповідно якийсь колір, де є благоустрій міста", — сказав невідомий.

Мурал знищили 5 листопада, тобто наступного дня після другої річниці з дня смерті Гандзюк. Ще 4 листопада там запалювали лампадки та покладали квіти. Біля муралу відбувалася акція пам’яті Катерини Гандзюк. Організовувала акцію Меланія Подоляк.

"Це був шок. Насправді, я думала, що це може статися будь-де, тільки не тут. Але, зрештою, ці речі зрозумілі. Катя і після смерті муляє багато кому очі. Ясна річ, що це було дуже неприємно, зважаючи на те, що тільки-тільки була річниця. Там ще свічки стояли, квіти", — сказала Меланія Подоляк.

Меланія Подоляк каже, що у Львові буде новий мурал Каті Гандзюк. Дівчина додає, стінописи будуть з’являтися доти, поки усі винні не будуть покарані.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: