20.02.2019, 09:54

Польща потребує лікарів з України, - ЗМІ

Кожен п’ятий лікар у Польщі перевищив пенсійний вік, повідомило «Польське радіо» з посиланням на звіт Головного статистичного управління (GUS).

Відсоток найстарших медиків зростає. Експерти наголошують, що старші лікарі добре працюють, у них великий досвід, але справа в тому, що в кожну мить вони можуть відмовитися від роботи і вийти на пенсію. Для системи, яка постійно змушена боротися з нестачею кадрів, це стало б великим ударом. А загроза, що старші медики вирішать припинити свою професійну діяльність, - реальна.

Причина, на думку експертів, в електронізації системи охорони здоров’я. Для частини старших лікарів проблемою може виявитися, наприклад, виписування електронних рецептів чи лікарняного.

Експерти вказують, що лікарі з закордону, особливо з України, мали підсилити систему охорони здоров’я в Польщі. І дійсно, за даними Верховної лікарської палати (NIL) у 2017 році в Польщі працювало 1137 лікарів-іноземців, українців було найбільше – 306. Проте, все це надто мало – вказують фахівці.

ПР

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: