17.02.2019, 16:01

На Рівненщині вилучили з продажу небезпечні іграшки

Фахівці Держпродспоживслужби Рівненської області вилучили у торгових точках 17 різних зразків продукції й відправили їх на лабораторні дослідження у столицю.

У державному підприємстві «Укрметртестстандарт» після проведених лабораторних досліджень засвідчили, що з 17 зразків 10 не відповідають вимогам безпечності іграшок, передає Радіо Трек.

Про це повідомила начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Віра Ледньова.

Наприкінці 2018 року фахівці держпродспоживслужби області провели шість планових перевірок розповсюджувачів дитячих іграшок. Було відібрано 17 зразків і відправили їх на лабораторні дослідження у столицю, у ДП «Укрметртестстандарт».

В результаті виявили 10 різного роду порушень. Зокрема на деяких іграшках був відсутній знак відповідності технічним регламентам, тобто не було зазначено країну-виробника та країну-імпортера. На одній іграшці не було напису про заборону використання дітям до 36 місяців. Також на деяких іграшках були порушені показники інтенсивності запаху витяжок, показники стійкості покриття до вологої обробки та до дії слини. Також були порушення вимог пакування іграшок. Встановилено середній та низький рівень загрози.

П’ятьом суб’єктам господарювання видали рішення про вжиття обмежувальних чи корегувальних заходів, зокрема тимчасова заборона продажу продукції та усунення усіх формальних невідповідностей. До суб’єктів господарювання також застосовані штрафні санкцій. Також суб’єкти господарювання зобов’язані повернути до державного бюджету кошти за продукцію, яка не відповідає встановленим вимогам та проведення дослідження цієї продукції.

Станом на 13 лютого жоден суб’єкт господарювання протоколи випробувань дитячих іграшок не оскаржив.

Інформація про дитячі іграшки, які не відповідають встановленим вимогам, внесена до системи оперативного сповіщення.

Це національна інформаційна система державного ринкового нагляду Держпродспоживслужби України. Після того, як у цьому реєстрі з’являється інформація про певну продукцію, її починають позапланово перевіряти інші територіальні органи держпродспоживслужби. 

Віра Ледньова додала, що цього року в державний бюджет заклали відповідні кошти на проведення досліджень продукції.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: