• Головна
  • Новини
  • Фабрика на Прикарпатті шиє одяг для європейських брендів

13.03.2019, 08:30

Фабрика на Прикарпатті шиє одяг для європейських брендів

В Івано-Франківську на західний ринок вже роки працює швейна фабрика «Галичина», чия продукція здатна задовольнити найвибагливішого європейського модника,

Вже більше 20 років ПраТ «Галичина» шиє чоловічий та жіночий верхній одяг для ЄС за давальницькою схемою. Повідомили шотам.

“Робота за давальницькою схемою передбачає, що тканину, фурнітуру, лекала, розмірну сітку, технічні вимоги до швів та деталей нам надає бренд, для якого працюємо. А ми виготовляємо сам виріб, починаючи від викрійки і закінчуючи пакуванням готової моделі”, – розповідає Галина Ковбас, керівник швейного підприємства “Галичина”.

Лише 5% зшитого на фабриці одягу йде на внутрішній ринок, все інше – на експорт. Наприклад, відомий елітний бельгійський бренд “Saint James” шиє верхній одяг на замовлення виключно на “Галичині”.

“Ми відправляємо продукцію у Бельгію, Францію, Німеччину, Польщу, Нідерланди, Словаччину, Канаду та США. Примітно, що на товари для США ми обов’язково нашиваємо бірку з написом made in Ukraine. А от одяг, який шиємо для ЄС має, лише позначку з назвою бренду, тобто без будь-якої країни походження”, – додає Галина Ковбас.
Партнери шукають самі

Як розповіла пані Галина, з таким великим досвідом на європейському ринку їх вже знають. Тому зараз не вони шукають партнерів партнерів, а навпаки. Крім того, потенційні іноземні партнери приїжджають на фабрику і мають можливість самостійно побачити як та працює.

“З міжнародними замовниками працюємо через посередників. Як правило, це представництва міжнародних компаній та брендів в Україні. Вони нас знаходять і пропонують співпрацю. Потім повністю координують нашу роботу та ведуть комунікацію із замовником. Але, в першу чергу, вони займаються документообігом: перекладом договорів, їх підписанням та узгодженням. Також саме вони повністю забезпечують логістику”, – пояснює Галина Ковбас.

Кожна людина на підприємстві, звісно, офіційно працевлаштована. Керівник наголошує, що за весь час роботи “Галичини”не було жодного випадку, щоб працівнику заплатили хоча би частину зарплати “у конверті”: “Все офіційно та відкрито.”

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: