• Головна
  • Новини
  • Турківський центр зайнятості заохочує безробітніх до відкриття власної справи

09.05.2024, 09:35

Турківський центр зайнятості заохочує безробітніх до відкриття власної справи

8 травня працівники Центру надання адміністративних послуг Турківської міської ради ознайомилися із активними програми, спрямованими на розвиток бізнесу, які реалізовуються через службу зайнятості.

Так, очільниця Турківського відділу Центру зайнятості Мирослава Павлик детально розповіла про урядову ініціативу «єРобота», яка стартувала у липні торік. 

За словами Мирослави Павлик, за цією програмою,  особи, котрі прагнуть відкрити власну справу або вже займаються бізнесом, можуть отримати мікрогрант на розширення підприємницької діяльності у розмірі 150 тис. грн за умови створення не менш як одного нового місця праці та 250 тис. грн за умови створення не менше двох робочих робочих місць та прийняття на них двох працівників.

Згідно з Постановою уряду від 26 квітня 2024 року про  порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, розмір мікрогранту, який надається одному отримувачу, визначається відповідно до його запиту, але не менше 50000 гривень , та не перевищує 75000 гривень включно у разі зобов’язання отримувача зареєструватися фізичною особою-підприємцем.

«Мікропідприємства та малі підприємства – це фундамент не лише місцевої економіки, а й всієї держави загалом. Це нові робочі місця та надходження до бюджетів. А відтак, спільними зусиллями Турківський відділ Львівського обласного центру зайнятості та Центр надання адмінпослуг всіляко заохочуватимуть незайняте населення громади до відкриття власної справи», - запевнила Мирослава Павлик. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: