22.03.2019, 15:13

Чотири схеми підкупу виборців

Поліція фіксує чотири найпоширеніші схеми підкупу виборців. Про це сьогодні, 22 березня, повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Максим Цуцкірідзе, передає прес-служба Нацполіції.

«Перша схема – збір анкетних даних громадян під приводом проведення соціальних опитувань, анкетувань. Паралельно ставляться питання щодо пріоритетності якогось із кандидатів у президенти. Якщо хтось вагається, ці «анкетологи» намагаються переконати людину на користь іншого кандидата», – розповів заступник начальника ГСУ. 

Він додав, що друга схема стосується здійснення телефонних дзвінків з пропозицією проголосувати за того чи іншого кандидата.

 Третя – надання подарунків з агітаційною символікою.

«Як у нас передбачає законодавство, якщо вартість подарунку перевищує 58 гривень, то це – підкуп, а не агітаційні залучення», - пояснив правоохоронець.

Четверта схема – виплата матеріальної допомоги під приводом та за умови голосування за певного кандидата.

Окрім того, Максим Цуцкірідзе розповів, що всього з початку виборчої кампанії слідчі поліції відкрили 193 кримінальних провадження за порушення у цій сфері.

«Найбільше кримінальних правопорушень зафіксовано слідчими Національної поліції у місті Києві – 35, Чернігівській області – 17, Черкаській та Одеській – по 15, Кіровоградській та Дніпропетровській – по 11 порушень. На цей час повідомлено про підозру 24 особам в 15 кримінальних провадженнях. До суду направлено чотири кримінальні провадження з обвинувальними актами», – зазначив Максим Цуцкірідзе.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: