29.08.2018, 08:44

ЗМІ Литви об'єднуються для спільної мети

Медії співпрацюватимуть з урядом для протидії хакерам.

Міністерство оборони Литви, підпорядкований йому Національний центр кібернетичної безпеки і литовські ЗМІ у вівторок підписали угоду про співпрацю в сфері кібербезпеки.

Як повідомляє Delfi, угода підписана у зв'язку з тим, що в останні роки майже всі найбільші ЗМІ Литви пережили кібернетичні атаки, пише "Європейська правда".

Угоду підписала Асоціація інтернет-ЗМІ, що об'єднує портали новин delfi.lt, 15min.lt, lrytas.lt, alfa.lt і lrt.lt, а також портал бізнес-новин vz.lt і агентства новин BNS і ELTA.

Міністр оборони Раймундас Каробліс сказав, що кібернетичні атаки проти ЗМІ стають все "більш небезпечними, складними, комплексними", а ці випадки "можуть створити великий хаос в суспільстві і великий хаос в державі".

Міністерство оборони Литви і Національний центр кібернетичної безпеки планують запрошувати фахівців з інформаційних технологій засобів масової інформації для участі в навчаннях, а також спілкуватися і обмінюватися інформацією, надавати допомогу на випадок кібератак.

Угода передбачає можливість участі представників ЗМІ в засіданнях Ради з кібернетичної безпеки і спільного тестування імунітету до атак хакерів.

Керівник Асоціації інтеренет-ЗМІ Айсте Жілінскене заявила, що засоби масової інформації зазнають значних атак хакерів з 2010 року. У минулому році хакери зламали систему агентства новин BNS, розмістивши на сайті неправдиве повідомлення про військових СЩА, які отруїлися в Латвії іпритом.

В цьому році був зламаний портал tv3.lt, на ньому було опубліковано неправдиве повідомлення про те, що міністр оборони зізнався гомосексуалізмі.

Так звані атаки DDoS останнім часом пережили портали новин delfi.lt, lrytas.lt, 15min.lt, а також портали, що належать компанії Diena media news.

Фото джерело

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: