• Головна
  • Новини
  • Заробити на війні: у яких справах фігурує Львівський бронетанковий

27.02.2019, 14:32

Заробити на війні: у яких справах фігурує Львівський бронетанковий

За метеріалами Єдиного державного реєстру судових рішень, державне підприємство «Львівський бронетанковий завод на цей час фігурує у низці кримінальних проваджень.

Во пов’язані насамперед з масштабним розкраданням (розтратою) бюджетних коштів, що виділялися на закупівлі запчастин для військової техніки, а також – із численними зловживаннями, що були допущені під час фінансово-господарських операцій Львівського бронетанкового заводу із постачальниками товарів (йдеться про десятки фірм з ознаками фіктивності).

Поміж таких справ – кримінальне провадження від 31.08.2016 року, що розслідується   слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУ НП в м.Києві, зокрема, за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах). Відкрито воно було з приводу того, що «в період часу з березня 2015 року по листопад 2016 рік посадові особи ДП «Львівський бронетанковий завод», ДП «Житомирський бронетанковий завод», ДП «Шепетівський ремонтний завод», ДП «Київський бронетанковий завод», ДП «Бакалійський ремонтний завод», зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, що діяли від імені ТОВ «ВП Патріот», зареєстрованого з метою прикриття незаконної діяльності, шляхом перерахування грошових коштів на розрахункові рахунки зазначеного фіктивного підприємства нібито в рахунок оплати поставленого товару, вчинили розтрату державних коштів в сумі 27 088 996 гривень».

Ще одним кримінальним провадженням – від 07.04.2017 року – займається управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генпрокуратури України. Цю справу було порушено  за ч. 3 ст. 191 (розтрата майна за попередньою змовою гррупою осіб), ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво)  КК України. Фігурує у ній  група осіб, які «за попередньою змовою зі службовими особами державних підприємств та органів Державної фіскальної служби України, упродовж 2015-2017 років здійснювали розкрадання державних коштів».

Окрім Львівського бронетанкового заводу,  у цій справі проходить понад десятка держпідприємств військово-промислового комплексу України, зокрема, ДП «Одеський авіаційний завод», ДП «Запорізький державний авіаційний ремонтний завод «Мігремонт»,  ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод», з якими «операції  з фіктивного придбання продукції» (йдеться про запчастини) здійснювало  ТОВ «Промелектроніка».

Нагадаємо: журналісти з проекту Bihus.info опублікували масштабне викривальне  розслідування щодо розкрадань в оборонному комплексі України.

За оцінкою розслідувачів, сума, яку заробили на схемі розкрадачі — щонайменше 250 мільйонів гривень.

Наявність десятків інших кримінальних справ, пов’язаних з розкраданням бюджетних коштів в оборонці, перш за все засвідчує, що корупційні заробітки на війні набагато масштабніші.

Фото - з відкритих джерел

 

 

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: